Fransk frisparksperle giver smal sejr over Cameroun

Det franske fodboldlandshold vandt 3-2 hjemme over Cameroun på mål af Blaise Matuidi og Olivier Giroud.

De franske EM-værter viste god form inden sommerens fodboldslutrunde på eget græs. Mandag aften blev det til en smal fransk sejr på 3-2 hjemme over Cameroun.

Efter 20 minutter bragte Blaise Matuidi hjemmeholdet foran 1-0. Men blot to minutter senere udlignede Vincent Aboubakar til 1-1 for Cameroun.

Fem minutter før pausefløjt sendte Arsenal-angriberen Olivier Giroud igen Frankrig på sejrskurs med målet til 2-1. Og flere mål blev der ikke scoret i første halvleg i EM-testkampen i Nantes.

Frankrig havde flere muligheder for at lukke kampen i anden halvleg, men skarpheden foran afrikanernes mål manglede.

Den skarphed havde Camerouns indskiftede angriber Maxim Choupo-Moting til gengæld, da han helt fri foran mål udnyttede en gavebod i det franske forsvar, som generelt ikke virkede så kompakt.

Udeholdets udligning blev sat ind efter 88 minutter, så det lignede på dette tidspunkt en remis.

Men så tog Frankrigs Dimitri Payet ansvaret på sine skuldre, og West Ham-profilen sendte en perle af et direkte frispark helt op i krogen i kampens overtid.

Frankrig skal i EM-premieren møde Rumænien 10 juni. Frankrig er også i indledende gruppe med Albanien og Schweiz.