Frederikshavn smadrer isligaens tophold på seks minutter

Nick Olesen scorede to gange i Frederikshavns forrygende åbning på kampen mod Herning. Foto: /ritzau/Kaare Smith/arkiv

Herning blev kørt over med 8-2 af Frederikshavn, der lavede fire mål i løbet af de første seks minutter.

Med 27 point i de første 11 kampe har Herning været det bedste hold i de første måneder af den danske ishockeysæson.

Men træner Petri Skriko og hans succesfulde mænd kom under voldsom beskydning i tirsdagens udekamp i Frederikshavn.

Nordjyderne vandt 8-2 i en kamp, hvor det allerede efter seks minutters spil stod 4-0.

Hernings nye målmand, Ari Ahonen, blev nærmest skudt i sænk, inden holdkammeraterne fik sat en midlertidig stopper for bombardementet.

Nick Olesen scorede til både 1-0 og 4-0, mens de to øvrige scoringer blev sat ind af Henrik Eriksson og Marcus Pedersen.

Anthony DeLuca øgede til 5-0 i overtal kort inde i anden periode, og først i kampens 38. minut fik gæsterne gang i målscoringen. Toni Kallela reducerede trods undertal.

I tredje periode ramlede det igen for Herning. Mads Larsen, Jens Henrik Tönjum og Joachim Linnet sørgede for, at vendelboerne nåede op på otte scoringer. Markus Jensen fik undervejs reduceret til 2-6.

Med resultatet er der kun tre points afstand fra Herning og ned til forfølgeren, Rungsted.

Hjemme i Hørsholm Skøjtehal besejrede Rungsted de forsvarende mestre fra Esbjerg, der lige som i sidste sæson er kommet sløjt fra start og nu har tabt 7 ud af de første 12 kampe.

Rungsted vandt 4-2 og nød ligesom Frederikshavn godt af en forrygende start.

Hjemmeholdet bragte sig på 16 minutter foran med 3-0, og selv om Esbjerg fik reduceret et par gange, lykkedes det Rungsted at bjærge de tre point.

Odense sled sig på egen is til en 3-2-sejr over Gentofte efter straffeslag.

I tirsdagens fjerde kamp imponerede oprykkeren Hvidovre ved at tvinge Sønderjyske ud i straffeslag.

Den ordinære kamp og forlængelsen sluttede 1-1, men Sønderjyske tog sejren, da Kevin Henderson som den eneste scorede i straffeafgørelsen.