København holder hjemmebanestime og ordner Team Esbjerg

Louise Svalastog (her i kamp for Danmark) og København Håndbold vandt hjemme over Team Esbjerg i Primo Tours Ligaen fredag aften. (Arkivfoto). Foto: Polfoto/Jens Dresling

København Håndbold var for stor en mundfuld for Esbjerg, som tabte ligaopgøret i København med syv mål.

Team Esbjerg var kommet til Frederiksberg-Hallerne fredag aften i forsøget på at stoppe København Håndbolds imponerende hjemmebanestime.

Det lykkedes dog langt fra, da hjemmeholdet endte med at vinde opgøret i Primo Tours Ligaen ganske overlegent med 31-24.

Dermed spillede københavnerne sig op på fjerdepladsen i ligaen med 16 point for 13 kampe ligesom Esbjerg, der efter nederlaget ligger på femtepladsen.

Esbjerg er kommet skidt i gang med det nye år og har indtil videre tabt til både København og Silkeborg-Voel KFUM og spillet uafgjort mod Skanderborg Håndbold.

København hentede derimod årets tredje sejr i træk.

Det er blandt andet blevet til hjemmesejre over både Esbjerg og Viborg HK, og København har i denne sæson ikke sat point til på hjemmebane endnu, ligesom at København i ligaen ikke har tabt i egen hal siden oktober 2015.

De to hold fulgtes ad frem til 3-3 i kampens indledning, men så tog Esbjerg fra, og Marie Vestergaard bragte gæsterne foran 6-3 efter ni minutter.

Anne Mette Hansen udlignede til 8-8 for København efter 12 minutter, men så satte hjemmeholdet turbo på spillet, og med fem minutter igen lød føringen på 15-10 til københavnerne.

Pausestillingen var en københavnsk føring på 18-12, og efter pausen kunne gæsterne heller ikke for alvor true hjemmeholdet, som vandt de sidste 30 minutter med 13-12.

• EM i håndbold for kvinder: Danmark - Ungarn (23-19)

Overrasket Kielstrup efter drama:  - For fanden da. Vi er i semifinalen