Langskudsperler da Liverpool sætter City på plads

Søndag vandt Liverpool 2-1 over Manchester City og er ubesejret i over to og en halv måned i Premier League.

Hvis man ikke kan spille bolden helt ind over stregen, så kan man jo bare give den et los bag i.

Nogenlunde sådan har Liverpool-manager Brendan Rodgers måske sagt inden opgøret mod Manchester City.

For ude på banen hamrede hans spillere til bolden, og på to flotte langskudsmål slog Liverpool mesterskabskandidaterne med 2-1 hjemme på Anfield.

Først var det Jordan Henderson, som sparkede bolden i det lange målhjørne allerede tidligt i kampen, mens Philippe Coutinho gjorde ham kunsten efter i anden halvleg.

I mellemtiden havde Edin Dzeko udlignet for Manchester City.

Publikum fik allerede fra begyndelsen en kampen et varsel om, at noget stort var på vej. Liverpool stormede ud på banen og havde allerede bolden i nettet efter otte minutter ved Adam Lallana, men englænderen blev korrekt vinket for offside.

Minuttet efter fik Liverpool bolden over stregen igen, og denne gang stod målet ved sin magt, da Jordan Henderson på flotteste vis kanonerede bolden ind i det fjerne målhjørne med sin afslutning fra venstre side uden for feltet.

Manchester City lod sig ikke ryste af målet, men greb i stedet for initiativet i kampen.

Det skulle vise sig særdeles effektivt. Allerede et kvarter efter, var der nemlig udlignet.

Edin Dzeko kvitterede Sergio Agüeros flotte forarbejde med en kraftfuld afslutning tæt under mål, og dermed var udligningen en realitet.

Herefter bølgede kampen frem og tilbage. Begge hold satsede frem ad banen, men den afgørende kvalitet i både afleveringer og afslutninger manglede indtil et kvarter før tid.

Her tog brasilianeren Philippe Coutinho sagen i egen hånd, da han med et hårdt og perfekt spark dundrede bolden i det lange målhjørne til 2-1 - et mål, der på mange måder mindede om opgørets første mål.

Yderligere blev der ikke scoret, og Manchester City tabte dermed endnu et vigtigt skridt i mesterskabskampen. Klubben har fem point op til Chelsea, der tilmed har en kamp i baghånden.

Liverpool har ikke tabt i Premier League siden 14. december, og holdet ligger aktuelt nummer fem i tabellen.