Lyngby tager tredje 1-0-sejr i træk efter flot solomål

Lyngby-træner David Nielsen kan juble over den tredje sejr på stribe. Arkivfoto. Foto: Polfoto/Lars Poulsen

Stolpen stod i vejen for Viborg, da hjemmeholdet tabte med 0-1 efter Jeppe Kjærs flotte solomål for Lyngby.

Lyngby snuppede søndag eftermiddag en kneben sejr over Viborg i Superligaen.

De 3.126 tilskuere på Energi Viborg Arena kunne se gæsternes angriber Jeppe Kjær score et fremragende mål efter en individuel aktion, der sikrede Lyngby en sejr på 1-0.

Lyngby er nu oppe på tre sejre i træk, som sender holdet op på en sjetteplads med nu 17 point og dermed en af pladserne i slutspillet. De seks bedste hold kommer med i slutspillet.

Hjemmeholdet er fortsat at finde i nedrykningsspillet med 11 point efter 11 kampe.

Gæsterne fra Lyngby kom til kampen med to sejre i de seneste to opgør på 1-0 over Brøndby og AaB, mens hjemmeholdet tabte deres seneste opgør i Aalborg med 0-1.

Første halvleg blev en intens affære, hvor en del af spillet foregik på midten af banen, mens begge hold gerne ville prøve at straffe hinanden med hurtige omstillinger.

Kort før pausen fik gæsterne fra Lyngby scoret, da Jeppe Kjær med en flot vending på kanten af feltet fik sat en Viborg-spiller, så han frit kunne komme igennem til afslutning.

Her svigtede den lille angriber ikke og udplacerede Peter Friis Jensen i Viborg-målet.

I anden halvleg blev Viborg tvunget til at komme længere frem på banen, og det betød, at hjemmeholdet fra andens halvlegs start fik lagt et hårdt pres på Lyngby-defensiven, som stod langt tilbage.

Viborg fik skabt flere gode muligheder i anden halvleg. Tættest på kom hjemmeholdet, da et afrettet skud fra Serge Deble blev reddet på stregen af Lyngbys målmand Jesper Hansen.

I næste runde tager Viborg imod de danske mestre fra FC København, mens Lyngby får besøg FC Midtjylland.

• Superliga: Lyngby Boldklub - Brøndby IF

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far