Målrævs sene scoring sender Vendsyssel ud af pointkrise

Thomas Dalgaard - her for Sønderjyske - scorede sejrsmålet for Vendsyssel i tillægstiden. Foto: Polfoto/Jens Dresling

På en scoring i overtiden af Thomas Dalgaard vandt Vendsyssel for første gang i foråret i 1. division.

Engang scorede han mål på samlebånd for Viborg i Superligaen. Nu kan han medvirke til, at Vendsyssel for første gang nogen sinde rykker op i den bedste danske række.

Angriberen Thomas Dalgaard blev manden, der skabte forløsning efter en barsk ligastart på foråret hos ambitiøse Vendsyssel FF.

Efter 92 minutter scorede han målet, der sikrede nordjyderne en sejr på 2-1 ude over Nykøbing FC i 1. division.

Den sender Vendsyssel op på ligaens fjerdeplads med 35 point for 23 kampe. FC Roskilde har 36 point for 22 kampe på den tredjeplads, der giver en playoffkamp om en plads i Superligaen i næste sæson.

Sejren var ikke mindst en forløsning for træner Erik Rasmussen, der har fået en svær start på trænergerningen i klubben.

Som sportslig ansvarlig anbefalede han en fyring af træner Joakim Mattsson, der ellers havde ført holdet til en topplacering i efteråret. Derefter tog Rasmussen selv jobbet som træner.

Han har ført klubben frem til kvartfinalen i DBU Pokalen, men i ligaen er det blot blevet til et point i tre kampe. I hvert fald indtil mandag aften, hvor det holdt hårdt, inden sejren var en realitet.

Den var nu ganske fortjent bedømt på spil og chancer. Den 19-årige Moses Opondo burde have sørget for nordjysk føring i første halvleg, idet han tegnede sig for halvlegens to største chancer.

Men i første omgang afsluttede han for svagt på en helflugter i fri position, og siden sparkede han forbi stolpen, da han fik en servering et par meter fra målstregen.

Vendsyssel havde også de største muligheder i anden halvlegs begyndelse, men alligevel kom Nykøbing først på tavlen efter en time.

Efter et gennemspillet angreb havnede bolden ved bageste stolpe, hvor Linus Olsson bankede bolden op i nettaget til 1-0.

Det fik blot Vendsyssel til at intensivere presset, og det gav omsider afkast efter 81 minutter. Efter et hjørnespark headede Søren Henriksen udligningen ind.

Det lignede en pointdeling, men i dommerens tillægstid udnyttede Thomas Dalgaard hjemmeholdets inkonsekvente forsvarsspil og headede bolden i et tomt mål til 2-1.

• Fodbold: Superligaen: SønderjyskE - Brøndby IF

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt