NFH tog en stor skalp

Kristina "Mulle" Kristiansen spillede en stor kamp for NFH og blev topscorer med 12 mål. Foto: Anders Knudsen

Fasltringerne vandt 31-23 på udebane mod de flerfoldige danske mestre FC Midtjylland, der var så venlige at spare flere nøglespillere.

NFH har med 100 procent sikkerhed for andet år sikret sig en plads i DM-slutspillet.

Det blev en kendsgerning onsdag aften, da "de gulblusede" for første gang nogensinde besejrede FC Midtjylland. Tilmed på udebane med de yderst komfortable cifre 31-23 efter 13-11 ved pausen.

Umiddelbart et resultat under kategorien "sensation", men så alligevel ikke. For mens NFH i det meste af kampen stillede i stærkeste opstilling, valgte værterne at spare flere nøglespillere.

Den rutinerede tyske målvogter og førstevalg Sabine Englert sad på bænken hele kampen. Landsholdets anfører Stine Jørgensen blev kun brugt et kvarter i første halvleg ligesom landsholdskollega på fløjen Trine Østergaard. Begrundelse: FC Midtjylland har en vigtig Champions League-kamp i weekenden.

På den baggrund var NFH stort set i stand til at kontrollere opgøret fra start til slut. En femmålsføring i første halvleg blev ganske vist reduceret til 13-11 ved halvtid, men efter pausen kom gæsterne hurtigt foran med fire mål.

FC Midtjylland havde sidste gang en lille smule kontakt ved 21-25, inden falstringerne sejlede en sikker sejr i havn med 31-23.

Topscorer for NFH, der fastholder tredjepladsen med to kampe tilbage, blev Kristina "Mulle" Kristiansen med 12 mål - to af dem på straffekast.

Læs mere om opgøret i det midtjyske i Folketidende torsdag.