Nykøbing Falster kommer på sejrskurs igen mod Silkeborg

Nykøbing Falster Håndbold vandt fredag aften over Silkeborg-Voel KFUM efter at have været bagud ved halvleg. Foto: /ritzau/Olufson Jonas/arkiv

De forsvarende mestre fra Nykøbing Falster kom fredag tilbage på ret kurs efter sidste weekends nederlag.

Det holdt hårdt, da de forsvarende danske mestre fra Nykøbing Falster Håndbold (NFH) fredag aften mødte Silkeborg-Voel KFUM i den danske kvindeliga, HTH Go Ligaen.

NFH kunne dog med en sejr på 28-25 trække sig ud med to point mere på kontoen på trods af at have været bagud med tre mål ved pausen.

Nykøbing Falster startede ellers kampen bedst og bragte sig hurtigt foran 4-0, inden Silkeborg kom på tavlen.

Som halvlegen skred frem, kom Silkeborg dog bedre med, og efter en god periode vendte det midtjyske hold stillingen fra at være bagud 6-9 til at være foran 10-9.

De fire mål i træk virkede til at ryste de forsvarende mestre, og Silkeborg lykkedes efterfølgende med at udbygge føringen yderligere og kunne gå til pause foran 16-13, godt hjulpet på vej af seks mål fra norske Stine Skogrand.

Det tog dog ikke lang tid for Nykøbing Falster at få halet det tabte ind igen. Efter 14 minutters spil i anden halvleg kunne svenske Johanna Westberg således bringe NFH foran 21-19.

Silkeborg havde dog ikke tænkt sig at lægge sig ned for mestrene, og med to mål af henholdsvis Birgitte Hagen og Hege Wahlquist stod det 21-21.

Det to hold fulgtes efterfølgende ad, men til sidst trådte sidste sæsons guldvindere i karakter og kørte sejren i hus.

Svenske Johanna Westberg fra Nykøbing Falster blev med 11 mål kampens topscorer.

Dermed er Nykøbing Falster tilbage på ret kurs efter sidste weekends nederlag til FCM Håndbold. Klubben har nu vundet tre ud af fire kampe i denne sæson og har dermed seks point.

Silkeborg har med fredagens nederlag ikke vundet en kamp i de sidste tre forsøg og har tre point efter fire kampe.

Der blev også spillet kvindehåndbold i Ringkøbing fredag aften. Her vandt det lokale hold over Ajax København med 26-19.

Randers HK var taget på besøg hos Aarhus United, hvor det blev til en 24-21-sejr til randrusianerne.

• Super Cup: Randers HK - Nykøbing F. Håndbold