Roma vinder Rom-derby og sikrer Champions League-billet

Et hæsblæsende kvarter banede vejen for Romas sejr over lokalrivalen Lazio. Roma vandt 2-1.

Roma er kvalificeret til næste sæsons udgave af Champions League.

Det står klart, efter klubben mandag vandt et intenst Rom-derby mod Lazio med 2-1. Dermed er Roma sikre på at slutte på andenpladsen i Serie A.

Det er straks værre for Lazio, der med blot et uafgjort resultat ville have sikret sig at ende på mindst tredjepladsen, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Tredjepladsen sidder klubben dog stadigvæk på, men nu er Lazio tvunget til at tage point i udekampen i sidste spillerunde søndag mod Napoli. Det er netop Napoli på fjerdepladsen, der som det eneste hold kan vippe Lazio af den placering.

Rom-derbyet lignede længe en fuser, men så kom der gang i scoringen i kampen, hvor det på papiret var Lazio, der havde hjemmebane, selv om de to hold deler stadion.

Efter 73 målløse minutter dukkede Juan Manuel Iturbe op ved et indlæg foran mål, og han sendte sikkert Roma foran 1-0.

En lignende situation gjorde sig gældende 10 minutter senere i den anden ende, da Filip Djordjevic udlignede.

Men koncentrationen svigtede atter hos hjemmeholdet i slutminutter. Pludselig stod Mapou Yanga-Mbiwa fri efter et frispark, og franskmanden sendte atter Roma i front på et hovedstød.

En stor skuffelse for Lazio, der med et slag både kunne se ærkerivalen løbe med håneretten - og en Champions League-plads blive sat på spil.