Skudheld redder regerende Afrika-mestre fra nederlag

Serey Die (tv.) og Wilfried Bony (th.) scorede Elfenbenskystens mål i 2-2-kampen mod DRCongo. Foto: AP/Sunday Alamba

Et skud langt udefra blev rettet af, og så reddede Elfenbenskysten 2-2 mod DRCongo.

Den regerende Africa Cup of Nations-vinder, Elfenbenskysten, måtte have stor hjælp af modstanderen for at undgå et dyrt nederlag i gruppe C fredag.

DRCongo førte således 2-1, da Elfenbenskystens anfører, Serey Die, fra Basel med godt 23 minutter tilbage tog sagen i egen hånd. Han førte bolden frem, før han tog chancen fra distancen og med hjælp fra en forsvarer snød Ley Matampi i DRCongos mål.

Bolden blev rettet af helt ude på kanten af feltet, men ændrede så meget retning, at målmanden følte sig prisgivet, og bolden strøg ind ved stolpen til 2-2.

Det blev slutresultatet.

En sejr ville have sendt DRCongo videre til kvartfinalen og efterladt Elfenbenskysten med blot ét point efter to kampe og dermed i overhængende fare for ikke at komme videre.

I stedet er gruppen nu stadig åben med DRCongo på fire point, Marokko med tre point og Elfenbenskysten med to point.

Det stod klart, da Marokko i gruppens sene opgør besejrede Togo og Emmanuel Adebayor 3-1.

Mathieu Dossevi bragte ellers Togo foran efter fem minutter, men Aziz Bouhaddouz og Romain Saiss bragte Marokko foran 2-1 ved pausen.

I anden halvleg sikrede indskiftede Youssef Ennesyri sejren.

Derefter resterer en spillerunde i gruppen.

I 2-2 kampen i Oyem bragte Neeskens Kebano fra Fulham DRCongo på 1-0 efter ti minutter, da han fandt det fjerneste hjørne med en flad, flot afslutning.

Stoke-lejesvenden Wilfred Bony headede Elfenbenskysten på 1-1 efter et hjørnespark i det 26. minut.

Men blot to minutter senere kom Den Demokratiske Republik Congo foran igen. Junior Kabananga, som lagde bolden af til Kebano ved 1-0-målet, var denne gang selv i målscorerens rolle.

FC Astana-angriberen pandede kraftfuldt bolden i mål ved fjerneste stolpe efter et indlæg fra baglinjen.

Ved den seneste Africa Cup of Nations blev DRCongo nummer tre.