Slutspurt sikrer Nykøbing sejren over slovensk storhold

Nykøbing Falsters kvinder slog RK Krim med 28-26 Foto: Anders Knudsen

Nykøbing Falsters kvinder slog RK Krim med 28-26 og tager fire point med over i Champions Leagues hovedrunde.

Håndboldkvinderne fra Nykøbing Falster tager fire point med videre til hovedrunden i Champions League.

Det blev afgjort søndag, hvor det danske mesterhold på hjemmebanen i Næstved slog slovenske RK Krim med 28-26 efter en fremragende slutspurt.

Kristina Kristiansen og holdkammeraterne var bagud i store dele af kampen, og en overgang før pausen havde gæsterne et forspring på tre mål.

Det lykkedes hjemmeholdet at komme til pause bagud 11-12, og de sidste 30 minutter blev en tæt affære med skiftende føringer.

Højrefløjen Sofie Olsen fik midtvejs i anden halvleg udlignet til 20-20 efter en periode, hvor Krim-spillerne igen havde truet med at slå et hul.

Celine Lundbye sørgede for en 21-20-føring til Nykøbing, men kort efter var de slovenske gæster igen foran med et enkelt mål.

Især Kristina Kristiansens mange fejlafleveringer kostede dyrt, og med syv minutter tilbage blev hun pillet ud på bænken. Samtidig fik Johanna Westberg udlignet til 23-23.

Svenskeren fik kort efter også bragt Nykøbing foran med 25-24 på et straffekast.

I målet leverede Cecilie Greve i slutfasen et par afgørende redninger. Det betød, at Angelica Wallén kunne bringe hjemmeholdet på 26-24.

Bagefter nappede Cecilie Greve et straffekast, og hun kom også i vejen for det næste slovenske forsøg. Samtidig gik minutterne, og til sidst stod det klart, at Krim ikke kunne indhente Nykøbing.

Nykøbing tager fire point med over i hovedrunden i Champions League, hvor holdet skal op imod Györ, Rostov-Don og FC Midtjylland.