Sønderjyske sejrer flot i Polen i Europa League

Sønderjyske skabte et godt udgangspunkt til returopgøret i Europa League med sejr ude over Zaglebie Lubin.

Sønderjyske sikrede sig et fremragende udgangspunkt, da det i Polen blev til en 2-1-sejr over Zaglebie Lubin.

Dermed står sønderjyderne med fine muligheder før det andet opgør mellem de to klubber i tredje kvalifikationsrunde til gruppespillet i Europa League om en uge.

Sønderjyske var foran 2-0 i første halvleg, før hjemmeholdet fik reduceret, og efter pausen holdt Sønderjyske stand og snuppede sejren.

Simon Kroon forsøgte sig et par gange i kampens indledning og viste generelt optimisme i sit spil.

Og efter 19 minutter blev svenskeren den helt store helt for Sønderjyske, da han bragede bolden i mål til 1-0.

Scoringen var flot og kom efter et opspil, hvor Marcel Rømer fikst fandt Tommy Bechmann i højre side. Bechmann viste flot overblik og sendte en flad aflevering ind i feltet, hvor Kroon kom løbende og sparkede bolden i mål.

Scoringen blev ikke mindre flot af, at ingen modstandere har scoret mod Zaglebie Lubin på klubbens eget græs i de seneste fem kampe.

Sønderjyske havde fået smag for det, og efter 36 minutter dukkede Marc Dal Hende op og headede gæsterne foran 2-0.

Et langt indkast i højre side fra Pierre Kanstrup fik lov at svæve helt ind i feltet, hvor Marc Dal Hende ikke blev markeret og derfor kunne pande bolden i mål.

Det så ud til, at hjemmeholdet skulle sendes til pause nede med to mål, men kort før pausefløjtet valgte Marin Skender at rode sig ud i en gevaldig skovtur efter et polsk hjørnespark.

Mens Skender flagrede rundt i feltet, endte bolden hos Lukasz Janoszka, der reducerede til 1-2.

Polakkerne intensiverede presset efter pausen, hvilket også gav Sønderjyske muligheder på omstillinger i indledningen af anden halvleg.

Gæsterne havde dog vanskeligt ved at bevare roen og smed flere gange bolden unødvendigt væk, mens Skender et par gange viste usikkerhed.

Zaglebie Lubin skruede tempoet op og blev farligere, og mod slutningen måtte Skender diske op med en klasseredning.

Det lykkedes dog for Sønderjyske at holde stand, og dermed skabe et positivt udgangspunkt til returkampen.

De to hold mødes igen på Sønderjyskes græs den 4. august.

Lykkes det Sønderjyske at gå videre efter returkampen, venter to playoff-opgør om kvalifikation til turneringens gruppespil.

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt