Triumf for Hjulmand: Mainz nedlægger storklub

På to scoringer efter pausen vandt Kasper Hjulmand og Mainz på hjemmebane over vicemesteren Dortmund.

Den danske træner Kasper Hjulmand kan notere sin hidtil største triumf som chef for Bundesliga-klubben Mainz, efter at holdet lørdag aften besejrede storklubben Borussia Dortmund med 2-0 hjemme på Coface Arena.

En imponerende præstation mod et hold, der midt på ugen udspillede Arsenal i Champions League, og Hjulmand kan være yderst tilfreds med den måde, hvorpå hans tropper formåede at lukke ned for Dortmunds stjernespillere.

Sejren må føles endnu sødere efter Hjulmands meget besværlige start i klubben, som indledte sæsonen med at ryge ud af både Europa League og den tyske pokalturnering mod upåagtede modstandere.

Kampens dramatiske højdepunkter faldt på stribe indenfor en otte minutters periode i anden halvleg, hvor hjemmeholdet scorede begge sine mål, og hvor Dortmunds Ciro Immobile ind imellem brændte et straffespark på Loris Karius i Mainz-målet.

Det var den japanske måltyv Shinji Okazaki, som stod for føringsmålet midtvejs i anden halvleg, da han fra tæt hold satte foden på en tværaflevering fra holdets spanske debutant Jairo Samperio.

Samperio, der kun spillede den sidste halve time, viste sig som en særdeles effektfuld joker, for det var også ham, der stod bag 2-0-scoringen, der blev tilskrevet Dortmunds landsholdsstopper Matthias Ginter, som prikkede bolden i eget net i forsøget på at afværge.

Med sejren er al krisesnak formentlig afblæst i Mainz, der stadig er ubesejret og nu kravler op på andenpladsen i Bundesligaen.

For Dortmund-træner Jürgen Klopp blev kampen - om ikke andet - en bekræftelse af, at han så rigtigt, da han anbefalede sin tidligere klub at hyre Kasper Hjulmand, som han lærte at kende på et Champions League-seminar i 2012.

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse