Annonce
Udland

Bocuse har inspireret det danske køkken

Den afdøde franske chefkok Paul Bocuse står uden for sin berømte restaurant L'Auberge du Pont de Collonges i byen Collonges-au-Mont-d'or, midt i Frankrig. Restauranten har tre Michelin-stjerner. Foto: Scanpix/Laurent Cipriani

Franske chefkokke som Michel Michaud har bragt respekt for råvarer til dansk gastronomi, mener Mads Marschall.

Den verdensberømte franske kok Paul Bocuse, som er død 91 år gammel, har været afgørende for gastronomien.

Det mener generalsekretær Mads Marschall fra Akademiet Bocuse d'Or i Danmark.

Bocuse d'Or er det uofficielle gastronomiske verdensmesterskab, som hvert andet år afholdes i Lyon i Frankrig. Det var Paul Bocuse, der lancerede mesterskabet i 1983.

- Paul Bocuse har betydet rigtig meget for den franske gastronomi og gastronomi globalt. Han har formået at sætte gastronomi på verdenskortet som et sprog, man taler i hele verden, siger Mads Marschall.

Akademiet Bocuse d´Or Danmark skal profilere Danmark på det gastronomiske verdenskort.

Spørgsmål: Har Paul Bocuse skabt "det nye franske køkken" med mere simple retter?

- Det er de nok nogle stykker om at være faddere til. Men han har haft fokus på råvarerne. Selve kvaliteten i råvarerne skal have lov til at skinne igennem, uden at det bliver for overgjort, siger Mads Marschall.

I Danmark har Paul Bocuses gastronomi spredt sig med franske chefkokke som Michel Michaud på Falsled kro, Søllerød Kro og Kong Hans kælder.

- De franske kokke har fået danskerne til at kigge på gastronomi på en ny måde. Deres fokus på råvarerne har forplantet sig til de danske kokke, mener Mads Marschall.

Blandt de mange, der lørdag hylder den franske mesterkok, er den franske præsident, Emmanuel Macron.

- Paul Bocuse er her ikke mere. Kokkene græder i deres køkkener, i Elysée Palæet og overalt i Frankrig. Den franske gastronomi vil fortsætte med at gøre ham stolt, skriver præsidenten på Twitter.

  • Paul Bocuse
    Den afdøde franske chefkok Paul Bocuse står uden for sin berømte restaurant L'Auberge du Pont de Collonges i byen Collonges-au-Mont-d'or, midt i Frankrig. Restauranten har tre Michelin-stjerner. Foto: Scanpix/Laurent Cipriani
Annonce
Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Lolland

Minister i vildrede: "Hvad er det, Lolland vil?"

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Sport

Afklapsning på banen: Men Birgit, Jessica, Tine og Trine var med til rekordens aften

Erhverv

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus!

Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret