Annonce
Udland

Tæt på valget i USA

Foto: Privatfoto

19-årige Sara Klemp Jonigk fra Nykøbing bor og arbejder for tiden i USA - hun fortæller, hvordan det er at være i midten af det amerikanske valg.

Tirsdag aften dansk tid går det løs. USA skal vælge deres næste præsident, som de næste fire år skal residere i det ovale kontor i det hvide hus i Washhington D.C. Skal det være Trump eller Clinton, en mand eller en kvinde, en republikaner eller en demokrat.

Med danske øjne og over 6000 kilometer mellem København og Washington D.C. kan det godt være lidt svært at forstå, hvor meget det her valg virkelig betyder og især for dem, der skal leve med den nye præsident.

Sara Klemp Jonigk er 19 år og kommer fra Nykøbing. Hun har de seneste to måneder boet i Washington, hvor hun har arbejdet som au-pair for en familie, hvor moderen arbejder på den danske ambassade. Før hun kom til USA gik hun ikke ret meget op i politik.

- Jeg interesserer mig normalt ikke for politik, men den her debat har fanget min opmærksomhed. Jeg har fulgt med i debatten i et par måneder nu, og specielt efter jeg kom til DC, fortæller Sara Klemp Jonigk.

Det er heller ikke nemt at undgå at blive suget ind af valget, for man bliver mindet om det, hvor end man vender sig hen.

- Det nabolag jeg bor i, er et “Hillary Clinton” nabolag. Mange af husene har enten bannere udenfor eller andre former for reklamer. Der er specielt hus, der har et kæmpe banner der fylder hele facaden på huset, fortæller Sara Klemp Jonigk og fortsætter:

- På et tidspunkt var jeg ude og spise, og man kunne købe en “Trump”-burger og en “Hillary”-burger - og grundet mit område kostede Trump-burgeren det dobbelte af Hillary burgeren. Og et andet sted kostede de præcis det samme, men folk nægter at købe Trump-burgeren.

Man kan mene meget om begge kandidater, men ifølge Sara Klemp Jonigk er der især nogle emner der går igen.

- Ligemeget hvor man tager hen, ender man næsten altid i en samtale om hvorvidt muren omkring Mexico bliver til noget eller ej, fortæller Sara Klemp Jonigk og forsætter:

- Jeg kan huske en samtale med en chauffør, der var fra Chile, og han fortalte, at ham og hans kone havde overvejet at flytte tilbage til Chile hvis Donald Trump vandt.

Hvis man i Danmark vil se slutresultatet af valget bliver man nødt til at tage natten med, men der er ingen tvivl om, at valgets resultat kommer til at have en effekt over resten af verden. Sara Klemp Jonigk kommer til at opleve reaktionerne på valget, på tætteste hold.

- Jeg har planer om at se slutresultaterne på en bar eller noget i nærheden. Det er sjovt at opleve så mange mennesker samlet om én fælles ting. Jeg er sikker på, at de kommende måneder bliver spændene og udfordrende, understreger hun.

Ifølge de sidste meningsmålinger ser det ud til, at Hillary Clinton får en smal sejr over den republikanske Donald Trump, men intet er sikkert endnu.

Foto: Privatfoto
  • Foto: Privatfoto
  • Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Lokal nyt

Nyhed om præsts død har ramt hende hårdt: Han ringede hjem hver dag

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Guldborgsund

Kolleger i sorg: Lokal sognepræst død

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Guldborgsund

Efter påsat brand: Ejendomsmægler flytter hjem igen

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Guldborgsund

Yngste nogensinde: 18-årige David gør lynkarriere

Leder

Dragernes vagtskifte

112

Mand er død efter frontalt sammenstød med lastbil

Annonce
Annonce
112

Sprut-tyv tilbageholdt: Så blev han tosset

Politik

Overbevisende sejr efter kampvalg: Han er ny formand for Nye Borgerlige

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Lolland

32-årig død i arbejdsulykke på havnen: Nu reagerer borgmesteren

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer