Annonce
Underholdning

Få succes på de sociale medier

Foto: Anatoliy Babiy

Der er stor forskel på, hvor stor succes forskelligt indhold opnår på de sociale medier.

Der er stor forskel på, hvor stor succes forskelligt indhold opnår på de sociale medier. Nogle indlæg bliver aldrig delt, mens andre spredes med lynets hast.

Hvis du formår at lave indhold, der er så relevant og interessant, at andre gerne vil dele det, så har du allerede taget et stort skridt på vejen mod at få succes med markedsføring på de sociale medier.

Sociale medier: en oplagt platform
Du kender med garanti mange af de sociale medier, som langt de fleste af os er en del af. Det kan være sociale netværk som LinkedIn, Facebook, Twitter og Google+.
Disse netværk har det til fælles, at de er digitale tjenester, hvor brugerne selv kan dele og skabe indhold. Det er medier, som understøtter dialog, fællesskab og interaktion.

Hvis du ikke allerede har erfaring med de sociale medier, må du endelig ikke kaste dig hovedkuls ud i at oprette profiler på alle sociale medier, du kan komme i tanke om. Det er nemlig afgørende, at du kender til styrkerne og svaghederne ved de enkelte medier, inden du begynder at bruge dem. Gør du ikke det, skal du først og fremmest opnå en forståelse af disse.

En effektiv måde, hvorpå du kan opnå denne viden, er ved at deltage i et kursus om sociale medier. Der er flere store kursusvirksomheder, eksempelvis Kursusfabrikken.dk, der udbyder dagskurser i de specifikke medier eller et mere overordnet kursus om flere medier på en gang.

På de sociale medier går brugerne fra blot at være passive modtagere af medieindhold til selv at være aktive spillere. Derfor er de sociale medier også grundlaget for viral spredning og markedsføring.
Men nu er det store spørgsmål, hvordan du kan få succes med din markedsføring på de sociale medier. For hvordan udformer du indhold, der er så relevant, at andre gerne vil dele det? Det er faktisk ganske simpelt.

Få andre til at dele dit indhold
Først og fremmest skal du forstå en meget vigtig del af markedsføringen på de sociale medier. Du skal passe med at forsøge at sælge dine produkter direkte eller udforme såkaldte produkt-shoots. Det er den sikre vej mod nul delinger og ingen interaktioner.

Selvom mange virksomheder deltager på sociale medier for at sælge, er der ingen brugere, der opretter sig for at blive solgt til. Husk på, at brugerne på de sociale medier som udgangspunkt er fuldstændig ligeglade med din virksomhed og de produkter, du forsøger at sælge.

Hvad du derimod skal forsøge er at udforme indhold, der er relevant for brugerne. Indhold der overrasker, undrer, fascinerer og skaber en form for samhørighed. Det kan enten være sjove videoer, undrende fakta eller forskellige guides, der er direkte anvendelige for brugerne.
Jo mere relevant, underholdende og overraskede indholdet er for den enkelte bruger, jo større er sandsynligheden for at denne vurderer, at indholdet også er relevant for andre.

Hvis du er i tvivl om, hvad der typisk bliver delt på de sociale medier, har du svaret lige ved hånden. Tag et kig på de forskellige sociale medier. Her kan du opnå en fornemmelse af, hvilke former for indlæg der typisk bliver delt og spredt på de forskellige platforme.

Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvad der overordnet virker på de sociale medier. Det kan nemlig variere en del fra medie til medie. En ting er dog sikkert. Videoer, der er professionelt udført, har ofte langt større sandsynlighed for at blive delt end tekstopslag.

  • Social media communication concept
    Foto: Anatoliy Babiy
Annonce
Annonce
Annonce
Rødby

Lalandia lander rekord-overskud

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Klip og bøder på Vestlolland

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Annonce
Annonce
Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget