Annonce
Underholdning

Mick Øgendahl er oppe på bjørnen igen

Mick Øgendahl svinger sig glad op på bjørnen ved Bjørnebrønden i Nykøbing og mindes de mange frøsnappere, som han har fortæret fra bageren på torvet. Foto: Ingrid Riis

- Her føler jeg mig tryg, siger den lokale komiker ved premiere på nyt show på Nykøbing Teater.

Torsdag aften havde Mick Øgendahl premiere på sit nye show ”Fest” på Nykøbing Teater. Og han er i den grad, ikke tilbage på hesten igen, men på bjørnen.

Komikeren fra Falster lægger vægt på, at han ikke kommer ridende på den høje hest, med den eviggyldige sandhed. Men giver sit give sit bud på, hvordan tingene er i dagens Danmark, sådan set lidt udefra. Og en opsang tilsat masser af selvironisk humor om at huske at leve – og nyde nuet.

- Vi skal have en fest, og det er showets tema. Der indgår oveni købet en festsang, som ved enhver anden familiefest.

- Det har godt været en udfordring, jeg har jo aldrig lært at synge, men jeg har øvet mig og fået lidt undervisning i vejrtrækning.

For at understrege feststemningen indgår også et rigtig ”fest-orgel” i forestillingen.

Det er fire år siden, at Mick Øgendahl sidste gang turnerede med et One mandsshow. I mellemtiden er det blandt andet blevet til hovedrollen i TV-serien ”Tomgang”, indspilning af filmen ”Alle for tre”, skriverarbejdet på det nye show og så lige en indlæggelse på psykiatrisk afdeling. En indlæggelse, som kom efter at Mick Øgendahl havde haft for mange bolde i luften, og aldrig kunne sig nej til hverken en opgave eller de mails, som væltede ind. Nu er mailkontrollen sluppet og hans kone Marlene har overtaget ajourføringen af kalenderen.

Torsdag eftermiddag møder Folketidende.dk Mick Øgendahl på Nykøbing, hvor der er travlhed. For første gang, skulle han se scenografien til hans nye show ”Fest” sættes op på en stor scene. Det kræver lige lidt justeringer, som bliver klaret sammen med hans hold, som tæller en lydmand, en showafvikler, en manager og i dagens anledning også Mick Øgendahls kone Marlene, som er med på Falster op til premieren.

Røgkanonerne prøves af, sæbeboblemaskinen virker, bordet på scenen flyttes lidt og diskokuglen blinker i lystet, som den skal. Forud er gået år med at skrive manus til showet. Og ikke mindre end 40 prøveshows for et lukket publikum er gennemført, for at finde det helt rigtige flow.

- Der er stadig lidt der skal justeres, siger Mick Øgendahl. Showet varer en time og fyrre minutter, men skal lande på halvanden time. Og helst inden fredag aften skal der være kortet lidt af, ellers bliver tidsplanen lidt for presset med to shows på en enkelt aften på Nykøbing Teater.

Det første show af over 100 på turneen er klar til start med den lille mand med den tydelige lokale dialekt.

Mick Øgendahl, som er opvokset i Nørre Ørslev siger selv, at hans falsterske dialekt er en del af hans image. Også selv om det er det er over 20 år siden, at han flyttede fra Falster. Nu bor han med hustruen og deres tre børn i Holte, men der er ikke sneget sig nogen nordsjællandsk dialekt ind.

- Mit sprog er en del af min kunstneriske værktøjskasse, som er blevet en del af den måde jeg fortæller mine historier på. Jeg er stadig dybt forankret på Falster og traditionen med at åbne en turne med premiere i Nykøbing er vigtig for mig.

- Her føler jeg mig tryg, og når jeg bruger en lokal vending i sproget, forstår alle det. Samtidigt er det også en udfordring, for jeg kan jo ikke bare fyre en lokal løgn af, fordi der sidder gamle fodboldvenner i salen, som jeg kender, og de skal nok gøre mig opmærksom på enten fejl, eller hvis de føler sig hængt ud, næste gang vi mødes.

Mick Øgendahl spiller i forresten stadig fodbold. Nu er hjemmebanen den lille klub Høsterkøb i nærheden af Holte, hvor han i øvrigt spiller sammen med fire andre fraflyttere fra Lolland-Falster på klubben oldboyshold.

Torsdag aften er Nykøbing Teater fyldt til bristepunktet og Mick Øgendahl går på scenen og starter ”Fest”, som kommer rundt om både den pinlige festsang, forskellen på fest i Holte og på Falster, en tur i rideklubben i Holte med datteren, en tur på psykiatrisk afdeling, et kærligt vink til kollegaer, hjemmeværnet ved grænsen, et opråb om ikke at lade ytringsfrihed overgå ytringsrespekt og et tydeligt vink om at lade festen fortsætte.

Mick Øgendahl har iført sig den grønne halskæde, som hans yngste søn møjsommeligt har lavet til ham. Med på turneen er også en lykkegris, som hans datter har lavet til ham. Foto: Ingrid Riis
På den korte tur fra Nykøbing Teater til vandtårnet og Bjørnebrønden, er der flere som stopper og vil have taget billede sammen med den lokale komiker. Foto: Ingrid Riis
Ikke mindre end fem udsolgte forestillinger på tre dage på Nykøbing Teater, er starten på turneen, som til marts bringer Mick Øgendahl til Maribo. Foto: Ingrid Riis
  • Mick Øgendahl svinger sig glad op på bjørnen ved Bjørnebrønden i Nykøbing og mindes de mange frøsnappere, som han har fortæret fra bageren på torvet. Foto: Ingrid Riis
  • Mick Øgendahl har iført sig den grønne halskæde, som hans yngste søn møjsommeligt har lavet til ham. Med på turneen er også en lykkegris, som hans datter har lavet til ham. Foto: Ingrid Riis
  • På den korte tur fra Nykøbing Teater til vandtårnet og Bjørnebrønden, er der flere som stopper og vil have taget billede sammen med den lokale komiker. Foto: Ingrid Riis
  • Ikke mindre end fem udsolgte forestillinger på tre dage på Nykøbing Teater, er starten på turneen, som til marts bringer Mick Øgendahl til Maribo. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Har været på Dølle i årevis: I år bryder de traditionen

Lolland

De begik en brøler midt i Peders sorg: - Det er ikke i orden

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

112

Genbrugs-problemer: Det er ikke deres job, fastslår politiet

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

112

33-årig kvinde gik amok på bar

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Guldborgsund

Overrasker: Markant ændring på årets Dølle

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Annonce
Annonce
112

Lå på lur: Tip førte til 48 sager

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt

Sport

Ny stor lussing til forsvarsløse Bjørne