Foto: Arkiv

Endelig: I dag rammer vi årets varmeste dag

25. Juli 2012, 08:28

For de varmehungrende danskere er der godt nyt, for tirsdagens varme fortsætter et par dage endnu, og får tilmed et nøk opad. Vagtchefen ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Bill Vejdegren, forventer således, at tirsdagens barometermæssige højdepunkt med 28,4 grader - som blev målt ved Nakkehoved i Nordsjælland - bliver slået med en enkelt eller to streger onsdag.
- Vi forventer årets hidtil varmeste dag. Vi regner med, at man fint kan nå op på 30 grader og måske lidt over. Der vil være lokale forskelle, men generelt vil der være varmt over hele landet, siger Bill Vejdegren.

Ved kysten bliver det lidt koldere, fordi vandet stadig er forholdsvis koldt, men hvis man vil til stranden, skal man dog ikke blive skræmt. Vandets temperaturer stiger nemlig hastigt i takt med de varme dage. I øjeblikket ligger temperaturerne i eksempelvis Grenaa på 16-18 grader. Og det er målt lidt ude i vandet, så det vil være varmere inde på det lave vand.
- Der, hvor børnene skal rende og plaske i vand, er det varmere. Og det stiger hurtigt for tiden, fordi vi har solskin hele dagen og varme omkring de 30 grader.
- Men hvis man vil vide mere om de lokale temperaturer, kan man gå ind på hjemmesiden over DMI's strandvejr og få et hurtigt overblik, inden man kører mod stranden, siger Bill Vejdegren.

Det varme vejr bliver ved et par dage endnu, men lørdag er det angiveligt slut. Danmark ligger konstant i nærheden af den grænse, der adskiller varm og kold luft, og lige for tiden har et højtryk presset grænsen op mod Norge. Selvom temperaturerne altså dykker igen i weekenden, så skal man ikke nødvendigvis kaste badehåndklædet tilbage i skabet.

Varmen kan nemt komme igen, og det kan tilmed blive varmere end onsdagens 30 grader.
- Vi har altså stadig en sommermåned tilbage. Og man skal lige huske på, at den varmeste måned nogensinde var i august 1997, siger Bill Vejdegren.

Mere Indland

Indsats løfter de svageste kontanthjælpsmodtagere

For mange af dem har det længe set ud som om, at der ikke var noget...

Vi skal væk fra kniven og over til rygtræning

Indsatsen mod danskernes rygproblemer skal nytænkes. Det behøver dog...

Pollental slår alle rekorder

OPDATERET: Nys, kløen i næsen og vand i øjnene har plaget mange...

Masnedsundbroen åbner for togtrafik torsdag

Slut med togbusser for denne gang. Tog over Masnedsundbroen fra...

Forsøger at køre tog over Masnedsundbroen

OPDATERET: Banedanmark tester om Masnedsundbroen kan holde til, at...

Politikere vil hjælpe klemt generation

Politikere står i kø for at bakke op om sandwich-generationen, der -...