Foto: Arkiv

Endelig: I dag rammer vi årets varmeste dag

25. Juli 2012, 08:28

For de varmehungrende danskere er der godt nyt, for tirsdagens varme fortsætter et par dage endnu, og får tilmed et nøk opad. Vagtchefen ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Bill Vejdegren, forventer således, at tirsdagens barometermæssige højdepunkt med 28,4 grader - som blev målt ved Nakkehoved i Nordsjælland - bliver slået med en enkelt eller to streger onsdag.
- Vi forventer årets hidtil varmeste dag. Vi regner med, at man fint kan nå op på 30 grader og måske lidt over. Der vil være lokale forskelle, men generelt vil der være varmt over hele landet, siger Bill Vejdegren.

Ved kysten bliver det lidt koldere, fordi vandet stadig er forholdsvis koldt, men hvis man vil til stranden, skal man dog ikke blive skræmt. Vandets temperaturer stiger nemlig hastigt i takt med de varme dage. I øjeblikket ligger temperaturerne i eksempelvis Grenaa på 16-18 grader. Og det er målt lidt ude i vandet, så det vil være varmere inde på det lave vand.
- Der, hvor børnene skal rende og plaske i vand, er det varmere. Og det stiger hurtigt for tiden, fordi vi har solskin hele dagen og varme omkring de 30 grader.
- Men hvis man vil vide mere om de lokale temperaturer, kan man gå ind på hjemmesiden over DMI's strandvejr og få et hurtigt overblik, inden man kører mod stranden, siger Bill Vejdegren.

Det varme vejr bliver ved et par dage endnu, men lørdag er det angiveligt slut. Danmark ligger konstant i nærheden af den grænse, der adskiller varm og kold luft, og lige for tiden har et højtryk presset grænsen op mod Norge. Selvom temperaturerne altså dykker igen i weekenden, så skal man ikke nødvendigvis kaste badehåndklædet tilbage i skabet.

Varmen kan nemt komme igen, og det kan tilmed blive varmere end onsdagens 30 grader.
- Vi har altså stadig en sommermåned tilbage. Og man skal lige huske på, at den varmeste måned nogensinde var i august 1997, siger Bill Vejdegren.

Mere Indland

Mange danskere drømmer om at flytte på landet

Trods al tale om "Udkantsdanmark" og "Den rådne banan...

To ud af tre kvitter smøgerne uden hjælp

Størstedelen af dem, der har held til at stoppe med at ryge, har...

Nakkekoteletter tilbagekaldes efter fund af salmonella

Har du inviteret vennerne til en sensommer-grillaften, så skal du...

Pighvaren indsættes som våben mod Kutlingen

Tirsdag udsættes pighvarrer i kampen mod den forhadte kuling.

Mobilsignalet er langt dårligere end teleselskaberne lover

En grøn plet på teleselskabernes dækningskort kan vise sig at være et...

Kongehuset får 8,7 millioner mere næste år

I alt får kongefamilien 105,8 millioner kroner - en stigning i...