Foto: Polfoto

Har ikke råd til at hjælpe udkantsdanmark

Før folketingsvalget lovede Socialdemokraterne og SF en Udkantskommission, som med en solid pose penge skulle sætte skub i udviklingen. Men nu er der alligevel ikke råd.

07. Marts 2012, 13:51

Socialdemokraterne og SF's 100 millioner-kroners-kommission til udkantsdanmark bliver ikke til noget, fortæller minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) til Christiansborgs internetavis Altinget.dk

- Det var et forslag, der kom før valget, ikke et regeringsforslag. Vi må erkende, at vi har overtaget et håndværkertilbud fra den forrige regering, og der er simpelthen ikke råd. Udkantskommissionen bliver ikke til noget, siger Carsten Hansen til Altinget.

Planen blev ifølge Altinget.dk lanceret i maj 2010 i et fælles udkantsudspil, der skitserede S-SF-planer for yderområdeinitiativer for en halv milliard kroner om året, hvoraf 100 millioner skulle gå til at udmønte udkantskommissionens forslag.

I stedet for en kommission med en solid pose penge bliver det nu en nyudnævnt visionsgruppe, som ganske gratis skal give gode råd til regeringen. Med i visionsgruppen sidder godsejer Susanne Hovmand-Simonsen fra Knuthenlund på Lolland.

Mere Politik

Han står ikke alene

Flere SF’ere er på vej til DF, konkluderer valgforsker i ny bog.

DF'ere på stribe forlader partiet

Trusler mod embedsmand. Indbyrdes skænderier under byrådsmøder....

Partier vil vinde valget med big data

Partierne er langt med forberedelserne af det kommende folketingsvalg...

Partihop koster ikke medlemmer

For en måned siden skiftede Torben Hansen SF ud med DF. Det hop tog...

Ung kvinde tiltalt for dødstrusler mod Nikita Klæstrup

En ung kvinde er tiltalt for at true den konservative Nikita Klæstrup...

Medlem af Guldborgsund Byråd død

Det socialdemokratiske medlem af Guldborgsund Byråd Lars Kappe døde...