Foto: Polfoto

Har ikke råd til at hjælpe udkantsdanmark

Før folketingsvalget lovede Socialdemokraterne og SF en Udkantskommission, som med en solid pose penge skulle sætte skub i udviklingen. Men nu er der alligevel ikke råd.

07. Marts 2012, 13:51

Socialdemokraterne og SF's 100 millioner-kroners-kommission til udkantsdanmark bliver ikke til noget, fortæller minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) til Christiansborgs internetavis Altinget.dk

- Det var et forslag, der kom før valget, ikke et regeringsforslag. Vi må erkende, at vi har overtaget et håndværkertilbud fra den forrige regering, og der er simpelthen ikke råd. Udkantskommissionen bliver ikke til noget, siger Carsten Hansen til Altinget.

Planen blev ifølge Altinget.dk lanceret i maj 2010 i et fælles udkantsudspil, der skitserede S-SF-planer for yderområdeinitiativer for en halv milliard kroner om året, hvoraf 100 millioner skulle gå til at udmønte udkantskommissionens forslag.

I stedet for en kommission med en solid pose penge bliver det nu en nyudnævnt visionsgruppe, som ganske gratis skal give gode råd til regeringen. Med i visionsgruppen sidder godsejer Susanne Hovmand-Simonsen fra Knuthenlund på Lolland.

Det vil i dag ikke være muligt at kommentere på indhold på folketidende.dk, grundet en systemopdatering. Det vil igen i morgen fra kl. 07.00 være muligt at give dine kommentarer til vores indhold.

Mere Politik

Nej tak til plads i byrådet

Et medlem af Lollands Byråd træder ud på grund af arbejde. Næste mand...

Sygehus undersøger p-forhold

Det er nærmest håbløst at finde en parkeringsplads ved det lokale...

Minister: Sydhavsøerne bliver et smørhul

By- bolig og landdistrikt ministeren Carsten Hansen besøgte i går...

Finanslovforslag: Øget pendlerfradrag og billigere færgebilletter

Når regeringen i dag fremlægger et forslag til statens...

Valgbabe genopstiller ikke

Nikita Klæstrup fra Guldborg stiller ikke på til næste byrådsvalg i...

Konservativt medlem forlader byråd

Et konservativt byrådsmedlem i Lolland er fyret fra jobbet og siger...