Foto: Anders Knudsen, (arkiv)

Hver tredje bilist kører for stærkt på Maribovej

I mandags målte politiets automatiske hastighedskontrol hver tredje bil på Maribovej ved Halsted Kloster til at køre for stærkt. skræmmende mener politiet selv.

25. Juli 2012, 06:55

En af politiets automatiske fartkontroller var i mandgas placeret på strækningen på Maribovej ved Halsted Kloster på Lolland.
I tidsrummet fra klokken 17:08 - 21:23 målte den hastigheden på 308 forbipasserende biler. Resultatet vidner om, at beboerne på strækningen er hårdt plaget af bilisternes fartglæde.

Mere end hver tredje bilist kunne nemlig ikke holde sig indenfor de tilladte 50 km/t, der ellers er hastighedsgrænsen. En statistik som leder af politiets lokale færdselsafdeling, Erik Mather, kalder skræmmende.

- Jeg synes, bilisterne lader en smule hånt om den trafiksikkerhed, som de omkringboende jo gerne ønsker og ikke mindst dem, der har små børn rendende og legende i området. 
Det ligger helt fast per statistik og erfaring, at høj hastighed er én af de altafgørende årsager til, at man bliver slået ihjel i trafikken eller kommer galt af sted på anden måde, siger Erik Mather.

Han mener, at skiltningen i området er så tydelig, at der ikke kan være nogen tvivl for bilisterne. Hvis der skal gøres mere i området for at dæmpe bilisternes fartglæde, er det kommunen, der skal tage affære.

Ud af de 308 registrerede bilister, kørte 108 for stærkt. Af dem kørte 34 så stærkt, at de står til et klip i kørekortet, mens otte risikerer helt at miste kørekortet.

Den hurtigste blev målt til 91 km/t.
 

Ordet er dit
Læsernes kommentarer
nørreballe
25.07.2012
Fint billede af Østre Landevej i Maribo - det kan selv en tilflytter se :-( det har da intet med fartkontrol eller Halsted af gøre ??????
nørreballe
25.07.2012
Ups ! undskyld den negative kommentar - den kom bare flyvende ud af fingrene på mig. Det skal ikke ske oftere.
25.07.2012
Alt for mange mennesker bliver hjernelamme så snart de sætter sig bag rattet. Hvis bare de ulykker de ender med at være skyld i kun vil ramme dem selv.
Nakskov
25.07.2012
Måske er det hastighedsgrænsen, der er noget galt med !
Søllested
25.07.2012
Hastighedsbegrænsningerne blev lavet dengang der gik elever på Halsted skole. Halsted skole er som bekendt lukket, så nu er disse begrænsninger udelukkende en pengemaskine for politiet-staten. Lov er lov og lov skal selvfølgelig overholdes, men måske kunne man bruge recurserne lidt anderledes.
Errindlev
25.07.2012
Hastighedsbegrænsningen fejler ikke nok, det er tit man kun skal køre 50 km/t i bymæssige områder, næ det er forholdene i Halsted, der indbyder til at man sagtens kan køre over 100 km/t.

Måske ender det med at kommunen ændre vejforholdene med vejbump som i Våbensted eller med chikaner a´la Stokkemarke og Nørreballe.

Men nu har politikerne da et godt sted at sætte stærekasser op, så kommer der penge i den tomme statskasse
Nakskov
25.07.2012
Det er fuldst;ndig ude at proprotioner at der er 50km og 60 km blandet sammen. Og som en anden skriver ,blev fartgrænsen sat da der gik børn i skole der. idag kunne der sagtens være 70km grænse ,men så kom der nok ikke så mange penge i kassen.
Toreby L.
27.07.2012
Hallo - der går stadig elever i skole i Halsted. Det er ikke folkeskoleelever, men efterskoleelever fra Halstedhus Efterskole. De har undervisning på skolen alle hverdage. Og så er der Halsted Avnede Sportsklub, der også stadig er aktiv i Halsted. Så hastighedsbegrænsningen på 50 km/t. giver god mening.

Mere Lokal nyt

Vej- og broarbejde rammer erhvervsdrivende

Kloak- og broarbejde gør det svært at drive campingplads, mener ejer.

Scandlines klar til at løse lastbilers svineri

Færgeselskabet undrer sig over avisskriverierne om lastbilers svineri.

Nej tak til nedskæringer i borgerservice

Fællesråd og købstadslav accepterer ikke byrådets beslutning om...

Afspærring ved banegården forlænges

Vejret driller, så også i september er busholdepladserne ændret.

Opbakning fra alle sider efter storbrand på hotel

Stemningen på Hotel Falster har siden branden for en måned siden,...