Iran: Redningsfolk graver efter overlevende

Grædende kvinder knæler foran dusinvis af omkomne familiemedlemmer, mens mænd med skovle knokler på livet løs for at finde overlevende.

12. August 2012, 08:25
Af /ritzau/

Det er dagen derpå for beboerne i det nordvestlige Iran, efter at to kraftige jordskælv rystede området og dræbte mere end 250 mennesker og kvæstede mindst 2000.

Det franske nyhedsbureau AFP har journalister i katastrofeområdet, som ligger nordøst for millionbyen Tabriz.

De har set redningsarbejdere, som kæmper desperat i murbrokkerne i de smadrede landsbyer, hvor et stort antal huse er bukket under for rystelserne.

Ligene - mange kvinder og børn - er blevet samlet i bunker i gaderne, hvor en gruppe mænd forbereder improviserede gravsteder.

Med jævne mellemrum ryster jorden igen i et af de mere end 55 efterskælv, der i løbet af natten har ramt området.

Lørdagens jordskælv kom med få minutters mellemrum. Det første målte 6,4 på richterskalaen og havde epicenter 60 kilometer nordøst for storbyen Tabriz. Det næste skælv var næsten lige så kraftigt og målte 6,3.

Mens storbyen Tabriz slap forholdsvis billigt, står det anderledes til for 60 landsbyer i området, som delvist er jævnet med jorden.

Hospitaler i Tabriz har taget imod mange af de kvæstede fra de omkringliggende landsbyer, mens byboerne har forladt deres hjem af frygt for nye voldsomme skælv.

- Vi var i vores hus på sjette etage, da jordskælvet ramte. Det tog meget lang tid. I omkring 40 eller 45 sekunder rystede alting, og vi var sikre på, at bygningen ville kollapse, men der skete ingenting, siger Massood, som bor i Tabriz, til Reuters.

Myndighederne frygter, at dødstallet vil stige, efterhånden som redningsarbejdere når frem til de hårdest ramte områder.

Iran bliver med jævne mellemrum ramt af jordskælv og under et skælv i 2003 i byen Bam i det sydlige Iran mistede 31.000 livet. Skælvet blev målt til 6,3 på richterskalaen.

/ritzau/

Mere Udland

Hollande erkender: Uden nye job er jeg færdig

Den franske præsident, François Hollande, ser i øjnene, at han ikke...

Romere fører Jesus-skikkelse mod korset på Golgata

Langfredag strømmede tusinder af kristne pilgrimme fra alle egne af...

Britisk far sørger over teenager: Kæmper og dør i Syrien

En ung britisk mand på 18 år har mistet livet under kamphandlinger i...

Algeriets præsident genvælges med fire ud af fem stemmer

Abdelaziz Bouteflika vinder præsidentvalget i Algeriet med 81,53...

Kraftigt skælv ryster Mexico: Mand klamrer sig til træ

Et kraftigt skælv har fredag ramt Mexico.

Ukraine rækker hånd til prorussere: I kan vælge russisk

Mens uroen fortsat ulmer i det østlige Ukraine, kommer landets...