Foto: POLFOTO

Lægemangel skyldes dårlig planlægning

22. August 2012, 06:44

Lægemanglen i landets yderområder skyldes dårlig planlægning og dårlig forudseenhed. Det mener Henrik Dibbern, der er formand for de praktiserende lægers organisation, skriver Ugeskrift for læger på deres netavis.

Henrik Dibbern fremhæver over for ugeskriftet.dk manglende rettidig prioritering af almenmedicin i videreuddannelse og manglende prioritering af almen praksis i sundhedsvæsenet som nogle af de største problemer.

- Sygehusvæsenet har på 10 år fået tilført lige så mange flere læger, som der er praktiserende læger i Danmark. Hvis blot hver fjerde læge blev videreuddannet til almen praksis, ville vi kunne følge LEON-princippet (laveste effektive omkostningsniveau) i fordelingen af opgaver i sundhedsvæsenet, og der ville ikke være nær samme brug for særlige økonomiske incitamenter til at få praktiserende læger til de områder, som sygehusene og sygehuslægerne forsvinder fra, siger han til ugeskriftet.dk.

Både på Lolland-Falster og mange andre steder i Region Sjælland samt region Midtjylland har det gennem længere tid været svært at få læger til at bosætte sig.

Mere Lokal nyt

Strømafbrydelse i Sakskøbing og Våbensted

Næsten 1.700 kunder uden strøm tirsdag eftermiddag.

Fem procent flere optagne på uddannelser i Nykøbing

University College Sjællands Campus i Nykøbing kan efter sommerferien...

Høsten er moden

Høsten er for alvor i gang på Lolland-Falster.

Nordea lukker filial

Endnu en bank forsvinder fra Nørre Alslev.

Vandalisme mod Borgerskolen

Ukendte gerningsmænd har udøvet hærværk og graffiti.

5-årig pige trådte i tildækket bål

Et besøg ved Holten Strand endte med smeltet hud på fødderne og en...