Claus Meyer er madelsker og en meget driftig mand.
Claus Meyer er madelsker og en meget driftig mand.
Den entreprenante gastronomiske iværksætter er ved sin 50-års fødselsdag ejer eller medejer af et utal af virksomheder og foretagender: Restauranter, bagerier, frugtplantager, kaffe- og chokoladefirmaer, eddikebryggeri, catering, gadekøkkener med meget mere.
Meyer, der fylder rundt den 27. december, er dog først og fremmest kendt som bannerfører for det ny nordiske køkken og grundlægger af stjernerestauranten Noma, som han i 2003 åbnede på Christianshavn med kokken René Redzepi. Forinden åbnede han i 1999 Meyers Madhus i København, senere efterfulgt af Meyers Deli.
Kendt blev han dog allerede som populær tv-kok i DR-programmet "Meyers køkken", der kørte over skærmen 1991-1999. Han vendte i 2007 tilbage med DR-serien "Mad i Norden - smag på Danmark".
Fødselaren afviser selv, at hans virketrang blot drejer sig om at få fat i den næste kunde. Han vil skabe begejstring og glæde over gode, lokale råvarer og "sende folk på nye gastronomiske rejser", erklærer han. Selv har han i samarbejde med udviklingsorganisationen Ibis åbnet en madskole og gourmetrestaurant i Bolivia.
Det er, sagt på jysk, gået ganske godt med den bredtfavnende virksomhed, selv om priserne i Meyers forretningsunivers er i den absolut høje ende. Han har da også en uddannelse som cand.merc.int. fra Handelshøjskolen i København 1991 bag sig.
Budskabet om velsmagende mad og gode råvarer er også udbredt gennem bagekurser, en snes bøger, hundreder af foredrag samt avisindlæg og kronikker.
Meyers popularitet har ikke lidt væsentligt under den kritik, han fik for sit fængselsprojekt med voldsdømte og for episoden, hvor Noma-gæster fik madforgiftning.
Claus Meyer er vokset op i Nykøbing Falster. Som ung var han svært overvægtig, men har berettet, at han tabte sig gennem en diæt af rugbrød, havregryn med skummetmælk og hvidkål. I dag spiser han, hvad han lyster, og holder vægten gennem en times daglig motion. Han er gift, har tre børn og bor på Frederiksberg.