Madhus Lolland-Falster har potentielt 80.000 daglige gæster på Roskilde Festivalen.
Kogekone Joan Thorlin fra Stokkemarke har sammen med et hav af frivillige travlt i disse dage. For anden gang er Madhus Lolland-Falster repræsenteret på Roskilde Festivalen, hvor der bliver serveret menuer baseret på friske råvarer fra producenter på sydhavsøerne.
Da der første gang blev serveret mad lavet på råvarer fra Lolland-Falster på sidste års festival, blev madboden så populær blandt de frivillige festivaldeltagere, at den blev valgt til den madbod, som skulle servere afslutningsmiddagen for 220 ledende frivillige på festivalen.
Til at hjælpe sig under festivalen har Joan Thorlin blandt andre en masse unge fra Nakskov Gymnasium, som får mulighed for at arbejde og besøge festivalen på samme tid.
Håbet med boden er, at give et ungt publikum en positiv oplevelse af egnens produkter og dermed også af Lolland-Falster.
Og Roskilde Festivalen bliver formentlig ikke eneste sted med disse menuer.
Fødevarenetværket Lolland-Falster, der står bag madhuset, har indledt et samarbejde med Folkets Madhus i København. Her er ønsket, at man åbner en større madbod uden for Food Court på selve festivalpladsen i 2015.