Modelfoto

Myndighederne løftede pegefingre i Marielyst

Inden sæsonen for alvor sætter ind på Marielyst har SKAT været på besøg på Marielyst, hvor flere virksomheder får en lille ”hilsen”

02. Juli 2012, 17:15

Når mange tusinde sommerhusgæster rykker ind i Marielyst, skal de gerne have en god og sikker ferieoplevelse. I ugen inden skolesommerferien var SKAT sammen med Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Brandmyndighederne, Guldborgsund Kommune og Arbejdstilsynet en tur rundt på spisesteder for at tjekke, om de var klar til sommerinvasionen, skriver SKAT i en pressemeddelelse.

- Vi besøgte fjorten virksomheder og talte med de ansatte. Det var den sædvanlige oplevelse, som vi møder år efter år. Problemer med registrering af de ansatte, hvoraf fire var på overførselsindkomst, mangelfulde lønregnskaber, og en enkelt manglende registrering i næringsbasen, fortæller fuldmægtig Pia Knigge.

I en virksomhed mødte SKATs medarbejdere en person, hvis ansættelseskontrakt er gældende fra 1. april 2012. Han har fået udbetalt a conto beløb, men lønnen var ikke indberettet til e-indkomst. Virksomheden får en logbog, og skal nu dagligt registrere start- og sluttidspunkt for alle ansatte.

I en anden virksomhed var der problemer med logbogsregistreringen. Derfor blev logbogen forlænget og ejeren indstilles til en bøde.

- Da jeg var færdig med at interviewe de ansatte i virksomheden, gik jeg en etage op. Her fandt jeg to udlændinge i fuld gang med at renovere en tagterrasse. Da de begge var ansat i virksomheden, skal de også registreres i logbogen. Desuden fik jeg lige en snak med den ene om reglerne for nummerplader i Danmark, fortsætter Pia Knigge.

Hvis nogle virksomheder ikke kan eller vil følge SKATs regler, går det ud over de regelrette virksomheders omsætning. SKAT har fokus på at stoppe det sorte arbejde og socialt bedrageri, så kontrollerne fortsætter sommeren over.

Ordet er dit
Læsernes kommentarer
ved verdens ende
02.07.2012
Ja stop de plattenslager nu.

Mere Business

Teknikgigant ser på flere store LF-job

Der kommer jo flere store projekter i området de kommende år, siger...

Salmonella i pasteuriserede æg

Pasteuriserede æggeblommer, -hvider og scrambled eggs fra Hedegaard...

Sukkermillioner fra EU mangler ejermænd

NaturErhvervsstyrelsen efterlyser lokale roedyrkere fra årene mellem...

57 lånesager på LF - uden om bankerne

Ny låneportal har mødt pæn interesse efter kun seks uger - men vi er...

Færre og større landbrug på LF

Færre og stadigt større bedrifter. Sådan har den hastige udvikling i...

Forsyningsfusion afføder mange spørgsmål

Lollands viceborgmester er positiv over for en forsynings-fusion, men...