Claus F. Baunkjær - indsat billede

Ny administrerende direktør i Femern A/S

02. Juli 2012, 19:39

Claus F. Baunkjær bliver fra 1. september ny administrerende direktør i Femern A/S. Han afløser Leo Larsen, der fortsætter som administrerende direktør i moderselskabet Sund & Bælt Holding A/S.
Den 47-årige cand. polit. Claus Baunkjær kommer til Femern A/S fra en stilling som afdelingschef og medlem af direktionen i Transportministeriets departement, hvor han har arbejdet med en række større anlægsprojekter på vej- og jernbaneområdet. Tidligere har han arbejdet som bl.a. kontorchef i Finansministeriet, skriver Femerns A/S i en pressemeddelelse.

Claus Baunkjær har på forhånd stor indsigt Femern Bælt-projektet. Han var således en af hovedkræfterne bag forberedelsen af statstraktaten mellem Danmark og Tyskland fra 2008 om en fast forbindelse over Femern Bælt kan det læses i samme pressemeddelelse.

Femern A/S har siden 2009 arbejdet med at planlæge og projektere den ca. 18 km lange tunnelforbindelse mellem Rødbyhavn og Puttgarden. Indenfor det kommende år skal Femern A/S levere detaljerede beskrivelser af projektet til godkendelse hos danske og tyske myndigheder og samtidig skal selskabet forberede et historisk stort udbud før selve byggeriet kan gå i gang om godt tre år.

 

Mere Femern

Vejdirektoratet går nye veje med Storstrømsbroen

Vejdirektoratet går nye veje i forbindelse med opførelsen af den ny...

3.150 tyske indsigelser skræmmer ikke

Femern A/S: Vi bliver klar til tiden.

Nordjyske firmaer dropper Femern

Nordjyske firmaer er for tøvende, når det gælder om at byde ind på...

Tyske tal støtter tunnel-prognose

Femern A/S får ekspert-støtte i krigen om trafikprognoser for en...

Der er råd til en ny station

Banedanmark skubber tilvalgsprojekter ind i varmen.