Claus F. Baunkjær - indsat billede

Ny administrerende direktør i Femern A/S

02. Juli 2012, 19:39

Claus F. Baunkjær bliver fra 1. september ny administrerende direktør i Femern A/S. Han afløser Leo Larsen, der fortsætter som administrerende direktør i moderselskabet Sund & Bælt Holding A/S.
Den 47-årige cand. polit. Claus Baunkjær kommer til Femern A/S fra en stilling som afdelingschef og medlem af direktionen i Transportministeriets departement, hvor han har arbejdet med en række større anlægsprojekter på vej- og jernbaneområdet. Tidligere har han arbejdet som bl.a. kontorchef i Finansministeriet, skriver Femerns A/S i en pressemeddelelse.

Claus Baunkjær har på forhånd stor indsigt Femern Bælt-projektet. Han var således en af hovedkræfterne bag forberedelsen af statstraktaten mellem Danmark og Tyskland fra 2008 om en fast forbindelse over Femern Bælt kan det læses i samme pressemeddelelse.

Femern A/S har siden 2009 arbejdet med at planlæge og projektere den ca. 18 km lange tunnelforbindelse mellem Rødbyhavn og Puttgarden. Indenfor det kommende år skal Femern A/S levere detaljerede beskrivelser af projektet til godkendelse hos danske og tyske myndigheder og samtidig skal selskabet forberede et historisk stort udbud før selve byggeriet kan gå i gang om godt tre år.

 

Mere Femern

Nordjyske firmaer dropper Femern

Nordjyske firmaer er for tøvende, når det gælder om at byde ind på...

Tyske tal støtter tunnel-prognose

Femern A/S får ekspert-støtte i krigen om trafikprognoser for en...

Der er råd til en ny station

Banedanmark skubber tilvalgsprojekter ind i varmen.

Femern-edderkop skal sikre job

Lolland Kommune og CELF går sammen om ansættelse af akademiker.

112 millioner fra EU til ny Storstrømsbro

EU penge er på vej til betale en del af projekteringsfasen til ny...

Tysk tunnel-krav: En helhedsplan

Den tyske Femern Bælt-høring slutter i dag. Femern A/S er lettet over...