Claus F. Baunkjær - indsat billede

Ny administrerende direktør i Femern A/S

02. Juli 2012, 19:39

Claus F. Baunkjær bliver fra 1. september ny administrerende direktør i Femern A/S. Han afløser Leo Larsen, der fortsætter som administrerende direktør i moderselskabet Sund & Bælt Holding A/S.
Den 47-årige cand. polit. Claus Baunkjær kommer til Femern A/S fra en stilling som afdelingschef og medlem af direktionen i Transportministeriets departement, hvor han har arbejdet med en række større anlægsprojekter på vej- og jernbaneområdet. Tidligere har han arbejdet som bl.a. kontorchef i Finansministeriet, skriver Femerns A/S i en pressemeddelelse.

Claus Baunkjær har på forhånd stor indsigt Femern Bælt-projektet. Han var således en af hovedkræfterne bag forberedelsen af statstraktaten mellem Danmark og Tyskland fra 2008 om en fast forbindelse over Femern Bælt kan det læses i samme pressemeddelelse.

Femern A/S har siden 2009 arbejdet med at planlæge og projektere den ca. 18 km lange tunnelforbindelse mellem Rødbyhavn og Puttgarden. Indenfor det kommende år skal Femern A/S levere detaljerede beskrivelser af projektet til godkendelse hos danske og tyske myndigheder og samtidig skal selskabet forberede et historisk stort udbud før selve byggeriet kan gå i gang om godt tre år.

 

Mere Femern

Brolukninger over de kommende godt to år

I maj lukker Banedanmark de første vejbroer - de sidste af 18 broer...

17 bud på fire opgaver

Femern A/S har modtaget de tekniske bud på tunnel-projektets fire...

Ny Storstrømsbro skal bygges i Nakskov

Vejdirektoratet har valgt Nakskov Havn til at producere de store...

Midlertidig ny station i Orehoved

Over flere perioder de kommende år vil alle togrejsende til og fra...

Beboere bestormede møde om ny bro og bane

Billedserie: Overvældende interesse for byggeprojekter i forbindelse...

Femern forbindelse forældet før byggeri?

Tidligere folketingsmedlem Flemming Møller fra Lolland og Københavns...