Foto: Per Klaaby

Opgraderet Sydmotorvej koster kolonihaver

13. Marts 2012, 19:01

Op mod 15 kolonihaver i Sakskøbing og Maribo kan blive nedlagt, når Vejdirektoratet opgraderer Sydmotorvejen til Femern Bælt-forbindelsen.

Udvidelse med nødspor, opsætning af støjskærme og udgravningen af regnvandsbassiner tager så meget plads, at to kolonihaveforeninger langs Sydmotorvejen kan risikere at miste op mod 15 haver, når motorvejen i de kommende år forberedes til den kommende Femern Bælt-forbindelse.

Generelt er det ikke muligt at nedlægge eksisterende kolonihaver - med mindre “væsentlige samfundshensyn” gør det nødvendigt at bruge af den jord, der ofte gennem generationer har været brugt til havebrug.

Både i Haveforeningen Dannebrog ved Sakskøbing og Haveselskabet Nørremark ved Maribo, som berøres af motorvejsprojektet, kan man dårligt undvære haverne: Der er kun få ledige arealer.
- Men det vil jo være op til kommunen eventuelt at finde udvidelses-muligheder, siger kasserer Anne Henriksen fra Dannebrog.

Både i Maribo og Sakskøbing er det kommunerne, der ejer den jord som bliver berørt.

Det vil i dag ikke være muligt at kommentere på indhold på folketidende.dk, grundet en systemopdatering. Det vil igen i morgen fra kl. 07.00 være muligt at give dine kommentarer til vores indhold.

Mere Femern

Tyske medier: Fehmarnsund-broen må muligvis lukkes

Teknikere er i øjeblikket i gang med en nøjere gennemgang af...

Vejdirektoratet går nye veje med Storstrømsbroen

Vejdirektoratet går nye veje i forbindelse med opførelsen af den ny...

3.150 tyske indsigelser skræmmer ikke

Femern A/S: Vi bliver klar til tiden.

Nordjyske firmaer dropper Femern

Nordjyske firmaer er for tøvende, når det gælder om at byde ind på...

Tyske tal støtter tunnel-prognose

Femern A/S får ekspert-støtte i krigen om trafikprognoser for en...