Syrere angriber grænsepost ved Libanon

Syriske oprørere har angrebet en libanesisk grænsepost nær de to landes fælles grænse. Ingen kom noget til ved angrebet, siger det libanesiske militær.

22. September 2012, 13:25
Af /ritzau/Reuters

- Natten til lørdag angreb et meget stort antal oprørere fra Syrien en libanesisk grænsepost i Arsal regionen, hedder det i en meddelelse fra Libanons hær.

Libanons militær siger, at det er anden gang inden for en uge, at Den Frie Syriske hær er trængt ind på libanesisk territorium.

Syriske oprørere vandt for få dage siden kontrol med grænseposter til Tyrkiet, efter at de havde kæmpet mod præsident Bashar al-Assads styrker og har dermed konsolideret deres greb om grænsezonen, som hidtil har været under regimets kontrol.

En uafhængig journalist i Syrien siger, at syriske oprørere skød et syrisk kampfly ned, da det fløj over den nordlige by Atarib. Ifølge meldingen blev flyet skudt ned, da oprørere angreb en af militærets baser nær byen.

Oprørerne mangler våben, og de siger, at de har brug for jord-til-luft missiler for at kunne skyde regimets fly og helikoptere ned, når det syriske militær bombarderer deres stillinger.

Oprørerne anvender under kampene gammeldags anti-luftskyts fra ladet af små varevogne, men de er unøjagtige og uden effekt på længere afstande.

Den 27. august skød oprørere en helikopter ned i udkanten af Damaskus og tre dage senere meldte oprørere, at de havde skudt et kampfly ned i Idlib, der ligger nær den tyrkiske grænse.

Aktivister siger, at over 27.000 mennesker er blevet dræbt under konflikten i Syrien.

/ritzau/Reuters

Mere Udland

Obama indleder rundtur til USA's allierede i Asien

USA's præsident, Barack Obama, tager onsdag hul på en rundtur...

Dykkere finder flere lig i koreansk færge

Det officielle dødstal efter færgekatastrofen i Sydkorea er nu oppe...

USA truer Rusland med yderligere sanktioner

USA truer Rusland med yderligere sanktioner som følge af fortsatte...

Mand dræbt under uroligheder tæt på Copacabana i Rio

En mand er tirsdag eftermiddag blevet skudt og dræbt under...

Jihadister i Mali: Fransk gidsel er død

Et fransk gidsel, der blev bortført i Mali i november 2012, er død.