Foto: Jan Knudsen

Vil se på mere direkte jernbanelinje

Måske skal der arbejdes for en mere direkte jernbanelinje over LF.

12. Juni 2012, 19:06

Lolland Kommunes politikere vil have undersøgt, om man ikke alligevel skal satse på en mere direkte jernbanelinje, når der skal ske en udbygning i forbindelse med den kommende Femern Bælt-forbindelse.

Begrundelsen er, at der er kommet en række nye aspekter på gaden, siden det seneste udspil. Blandt andet er der kommet en ny Storstrømsforbindelse i spil, ligesom en transportøkonomisk undersøgelse også viser en samfundsøkonomisk gevinst ved en rejsetidsforkortelse.

Analysen af en ny Femern Bælt-bane skal ifølge Lolland Kommune laves i samarbejde med Guldborgsund og Vordingborg kommuner.

Ordet er dit
Læsernes kommentarer
Nykøbing F
12.06.2012
Det er direkte hul i hovedet at lave en direkte linie over Lolland falster, hvad så med dem som bor i Nykøbing, Eskilstrup og Nørre Alslev?
Vesterborg
13.06.2012
Mon ikke dem der bor i Nørre Alslev og Eskilstrup er ligeglade med jer i
Nykøbing, lige som os andre på Lolland, der altid har ligget under for jer
i det i mener er hovedstaden på sydhavsøerne. Prøv at se på et kort og se hvor i er placeret i forhold til en direkte forbindelse
Nakskov
13.06.2012
Og endnu en gang er politikerne så dumme at de tror at de fine i København kan bruge Lolland Falster til andet end en direkte linie til Tyskland, hvis de først får færten af at de hernede ønsker en mere direkte linie til Tyskland end den nuværende så gør der ikke længe før al anden togtrafik er nedlagt. Bare vent og se.
Lolland
13.06.2012
Det er jo ikke kun banelinjen som de skulle kikke på, mere nødvendig var det at man fik lavet en motortrafikvej hvis ikke en 110km motorvej mellem maribo og Tårs, for med de nye færgers kapacitet, så bør man se på vejen for den går gennem små byer og med 50 km/t zoner, det er uholdbart at fortsætte med den opbygning.
Nykøbing Falster
19.06.2012
Kurt det er netop med den indstilling vi kommer rigtig langt hernede i udkant dk. Det hele skal deles lige i mellem byerne. vågn op til 2012 sådan fungere det bare ikke hvis vi vil have udvikling.
Nørreballe
26.06.2012
Endelig nogle politikere som er vågnet op , der skal helt klart laves en direkte linie fra Rødby til Vordingborg , byg en ny ministation mellem Sundby og Ø Toreby . Lad den krydse med lollandsbanens spor , anlæg også plads til godsbanevogne. Mine argumenter er : På sigt billigste løsning ,hurtigere international togtrafik , kortere strækning = mindre forurening /mindre støjgener ! hurtigere for pendlere fra lolland , Man undgår udgifter til renovering af den gamle bro og station som jo ikke kan klare de nye høje hastigheder , når man fjerner gamle togskinner og mindsker støj og forurening i Nykøbing F centrum , vil der blive attraktive byggegrunde og naboernes huspriser vil stige ! Det negative for nogle få Nykøbinggensere er at de skal køre 5 minutter og tage et skift , som næsten bliver opvejet af hurtigere togtid både mod nord og syd ! mvh Morten Hansen

Mere Femern

Nordjyske firmaer dropper Femern

Nordjyske firmaer er for tøvende, når det gælder om at byde ind på...

Tyske tal støtter tunnel-prognose

Femern A/S får ekspert-støtte i krigen om trafikprognoser for en...

Der er råd til en ny station

Banedanmark skubber tilvalgsprojekter ind i varmen.

Femern-edderkop skal sikre job

Lolland Kommune og CELF går sammen om ansættelse af akademiker.

112 millioner fra EU til ny Storstrømsbro

EU penge er på vej til betale en del af projekteringsfasen til ny...