BILLEDSERIE: Den amerikanske tradition “halloween” hylder græskar - og dem har Bregnholt Blomster styr på.
- Nu er der mange andre steder, der holder halloweenarrangementer, men vores er bare lidt anderledes, fordi man selv kan hente sit græskar ude i marken.
Henriette Skotte Kerff fra Bregnholt Blomster ved Herritslev kan sagtens mærke, at den amerikanske tradition “halloween”, som er i familie med den måske mere hjemmevante “allehelgensaften”, har spredt sig herhjemme, siden hun for fem-seks år siden for første gang lokkede folk indenfor til sin egen variant af traditionen i form af en dag fuld af både uhygge og hygge.
Hjertet i halloween-konceptet består af de ofte skummelt smilende græskarhoveder, hvis “hjernemasse” gerne erstattes af et lys, så ansigtstrækkene træder tydeligt frem, og de spiller selvfølgelig også hovedrollen, når Henriette Skotte Kerff en gang om året åbner sit halloweenværksted, som hun gjorde det søndag.
- Roer er næsten umulige at skære i, men det er noget lettere at komme igennem et græskar, siger hun.
Men hvordan vælger man det bedste græskar på marken?
- Toppen skal være grøn og hård, forklarer hun, mens hun banker oven på et af de orange hoveder, der tilsyneladende klarer kvalitetskontrollen.
De, der fejrer halloween, gør det traditionelt set 31. oktober, men det behøver ikke at afskrække nogen fra at udfolde sine kreative evner og skære sit helt personlige græskar ud allerede nu.
- Hvis bare man kommer atamon ned i, så kan det holde sig - og ellers kan man jo altid komme herud og købe et til, smiler Henriette Skotte Kerff.
Du kan læse mere om at udforme græskarlygter i tirsdagens udgave af Folketidende.
Klik her for at læse Folketidende på PC