Foto: Festugebestyrelsen med årets program. Foto: Flemming Karlsen

Program for Nykøbing Festuge offentliggjort

Der er nye og gamle kendinge, når Nykøbing Festuge løber af stablen den 30. juli. Programmet er netop blevet offentliggjort.

24. Juni 2010, 17:06

Der er lidt for enhver smag, når årets festuge skydes i gang den 30. juli i Nykøbing. Mens De glade sømænd er blandt de navne, der åbner ugens fest, byder programmet også på The Beatles Revival, Burgermeister, På slaget 12 og Nykøbings egen version af Stjerne for en aften. Vanen tro er også Billy Cross Band og Kandis at finde blandt de mange optrædende.

Stjerne for en aften-showet, der løber af stablen tirsdag den 3. august fra klokken 18.00-23.00, har de foregående år været en stor succes. Sidste år sluttede den nuværende forsanger for Stella Blackrose eksempelvis showet af ved at blæse alle om kuld med sin sang. Publikum kan da også i år få fornøjelsen af den lokale sangerinde, når hun sammen med sit band gæster festugen torsdag den 5. august.

- Og denne dag lover vi, at der bliver spillet højt, siger Tina Lindfeldt Jensen fra festugebestyrelsen.

Højt bliver det derimod ikke, når en del af KulturKlash-festivalens program løber af stablen på Kulturforsyningen. Projektleder Bo Otterstrøm beroliger nemlig naboer og andre, der følte sig generet af den høje musik sidste år, med, at meget af musikken i år foregår på Kulturfabrikken fra torsdag den 5. august og frem.

Han fortæller desuden, at man i år lægger meget vægt på det interaktive. De optrædende kunstnere – mange fra udlandet – skal nemlig ikke kun optræde, men også stå for workshops, hvor interesserede kan komme og blive undervist.

- For os har det været vigtigt med nogle gode kunstnere, men ligeså vigtigt har det været, at vi kan lære noget af dem, så noget af det, de kan give os, lever videre, fortæller Bo Otterstrøm.

Festugebestyrelsen har i år kæmpet for at nedbringe det underskud, der var resultatet af sidste års fejlslagne satsning på et brugerbetalt show. Det er blandt andet blevet gjort ved hjælp af nogle støttekoncerter, og med et sidste arrangement til efteråret skulle regnskabet gå i nul.

- På trods af underskuddet på 228.000 kroner sidste år, har vi fået det til at hænge sammen i år uden at skære i programmet, siger Ole Rechter fra Festugebestyrelsen.

Det fulde festugeprogram kan om få dage findes på Festugen.dk

Mere Underholdning

Mælkebøtten trækker udsolgte revyaftener

BILLEDSERIE: Mælkebøtterevyen i Stubbekøbing lagde ud med et lidt...

Die Herren fyldte Maribo Domkirke

Bænkene var tæt pakket da Die Herren fyldte Maribo Domkirke med rock.

Nationalmuseet efterlyser Henriette med stenøksen

Museet vil gerne i kontakt med Henriette fra Holeby, der deltog i TV2...

Rolling Stones til Dølle

Rolling Stones kommer til årets Døllefjelde Musse Marked…

Aprilsnar: Se dagens fup-historier her

Man skal ikke tro på alt, hvad man hører tirsdag.

Shaka Loveless på Dølle

Endnu et af de store musiknavne til årets Døllefjelde Musse-Marked er...