Foto: Festugebestyrelsen med årets program. Foto: Flemming Karlsen

Program for Nykøbing Festuge offentliggjort

Der er nye og gamle kendinge, når Nykøbing Festuge løber af stablen den 30. juli. Programmet er netop blevet offentliggjort.

24. Juni 2010, 17:06

Der er lidt for enhver smag, når årets festuge skydes i gang den 30. juli i Nykøbing. Mens De glade sømænd er blandt de navne, der åbner ugens fest, byder programmet også på The Beatles Revival, Burgermeister, På slaget 12 og Nykøbings egen version af Stjerne for en aften. Vanen tro er også Billy Cross Band og Kandis at finde blandt de mange optrædende.

Stjerne for en aften-showet, der løber af stablen tirsdag den 3. august fra klokken 18.00-23.00, har de foregående år været en stor succes. Sidste år sluttede den nuværende forsanger for Stella Blackrose eksempelvis showet af ved at blæse alle om kuld med sin sang. Publikum kan da også i år få fornøjelsen af den lokale sangerinde, når hun sammen med sit band gæster festugen torsdag den 5. august.

- Og denne dag lover vi, at der bliver spillet højt, siger Tina Lindfeldt Jensen fra festugebestyrelsen.

Højt bliver det derimod ikke, når en del af KulturKlash-festivalens program løber af stablen på Kulturforsyningen. Projektleder Bo Otterstrøm beroliger nemlig naboer og andre, der følte sig generet af den høje musik sidste år, med, at meget af musikken i år foregår på Kulturfabrikken fra torsdag den 5. august og frem.

Han fortæller desuden, at man i år lægger meget vægt på det interaktive. De optrædende kunstnere – mange fra udlandet – skal nemlig ikke kun optræde, men også stå for workshops, hvor interesserede kan komme og blive undervist.

- For os har det været vigtigt med nogle gode kunstnere, men ligeså vigtigt har det været, at vi kan lære noget af dem, så noget af det, de kan give os, lever videre, fortæller Bo Otterstrøm.

Festugebestyrelsen har i år kæmpet for at nedbringe det underskud, der var resultatet af sidste års fejlslagne satsning på et brugerbetalt show. Det er blandt andet blevet gjort ved hjælp af nogle støttekoncerter, og med et sidste arrangement til efteråret skulle regnskabet gå i nul.

- På trods af underskuddet på 228.000 kroner sidste år, har vi fået det til at hænge sammen i år uden at skære i programmet, siger Ole Rechter fra Festugebestyrelsen.

Det fulde festugeprogram kan om få dage findes på Festugen.dk

Mere Underholdning

The Stig Marielyst går verden over

En lille video fra Marielyst Gokart & Paintball Center er blevet...

Deltagerrekord på Beach Walk

Endnu engang kunne Beach Walk, som blev holdt for femte gang, sætte...

Cirkus Arena kom til landsdelen efter drama på Langeland

Godt besøg til premieren i Nakskov i aftes.

Varme skibsdage på Fejø

BILLEDSERIE: Vind og vejr var perfekt da træskibe samledes på Fejø.

Lejrdage med læring, leg og læssevis af møg

BILLEDSERIE: Se dejlige billeder fra en flok pigers sommerferie.

Lokalt madhus på Roskilde Festival

Madhus Lolland-Falster har potentielt 80.000 daglige gæster på...