Foto:
Arkivfoto: Polfoto

Otto fra Maribo reddede kæntret elev

Da dragebåden fra Lundby Efterskole kænterede på Præstø Fjord for to uger siden, var Falck-redder Otto Jensen fra Falck i Maribo med i forreste linje under redningsaktionen.

25. Februar 2011, 10:02

- Du har reddet min datters liv. Tak. Tusind tak!

Glæden og taknemmeligheden var stor, da Lisbeth Kristensen - mor til en af de elever fra Lundby Efterskole, der kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord forrige fredag - mødtes med falck-redder Otto Jensen fra Falck i Maribo for nylig.

B. T. kan i dag fortælle historien om det glædelige møde mellem Lisbeth Kristensen og Otto Jensen.

Han og hans makker tog imod Lisbeth Kristensens datter Malene, da hun blev bragt ind på kajen på Præstø Havn efter at være reddet op af det kolde vand efter ulykken.

Her gav de hende hjertemassage i tre kvarter, indtil en redningshelikopter nåede frem og kunne flyve Præstø-pigen til videre behandling på Rigshospitalet.
Mødet mellem mor og Falck-redder kom i stand med B.T.s mellemkomst, da Lisbeth Kristensen gerne ville sige ordentligt tak til redningsmanden og derfor bad avisen om at finde ham.

Der er naturligvis mange andre forhold, der har medvirket til, at Malene overlevede ulykken - heriblandt indsatsen fra det øvrige redningspersonale og de læger, som har behandlet hende. Men Otto Jensen og hans makker har givetvis været med til at gøre en afgørende forskel.

Otto Jensen fortæller til B.T., at Malenes hjerte var holdt op med at slå, da hun blev bragt ind til ham og hans makker på kajen.
- Så vi holdt cirkulationen i gang, samtidig med, at vi ventilerede hende, forklarer han.

Otto Jensen besøgte kortvarigt Malene og hendes mor på Rigshospitalet for en uge siden, da han var derinde i anden anledning.
- Jeg var meget glad for at se Malene, og jeg må indrømme, at jeg fik en klump i halsen og lidt vand i øjnene, da jeg kunne mærke, hvor varm hendes arm var. Sidste gang, jeg havde hende mellem hænderne, var hun iskold og livløs, fortæller han til B. T.

Lisbeth Kristensen fortæller til avisen, at hendes datter har det bedre nu, og at det går fremad. Hun er dog stadig indlagt.

13 elever og to lærere var ombord i dragebåden, da den kæntrede et stykke ude på fjorden. Det lykkedes en del af eleverne og den ene lærer at redde sig selv i land, mens andre elever blev samlet op af redningsmandskabet. Den ene lærer, Michael Jørgensen, savnes fortsat, og det formodes, at han er druknet.

Det vil i dag ikke være muligt at kommentere på indhold på folketidende.dk, grundet en systemopdatering. Det vil igen i morgen fra kl. 07.00 være muligt at give dine kommentarer til vores indhold.

Mere 112

112

Seks påvirkede trafikanter på én dag

Ikke færre end seks trafikanter er blevet sigtet for spirituskørsel...
112

Esbjerg-mand frikendt for overgreb på Lolland

Den såkaldte ”Esbjerg-mand” er igen dømt. Men frikendt for sag fra...
112

Dømt for falske beviser i retten

Beskyldte en anden for at have kørt bil og blive fotograferet af...
112

Frække tricktyve stak af med værktøj

Tyve ringede på døren og sagde de havde en aftale med udlejer om at...
112

17-årig løb tyv op

En indbrudstyv havde ikke kondi nok til at stikke af fra indbrud.
112

Familie beder om hjælp til at finde savnet mand

Tysk familie beder om hjælp til at finde omkommen lystfisker efter...