Foto:
Arkivfoto: Polfoto

Otto fra Maribo reddede kæntret elev

Da dragebåden fra Lundby Efterskole kænterede på Præstø Fjord for to uger siden, var Falck-redder Otto Jensen fra Falck i Maribo med i forreste linje under redningsaktionen.

25. Februar 2011, 10:02

- Du har reddet min datters liv. Tak. Tusind tak!

Glæden og taknemmeligheden var stor, da Lisbeth Kristensen - mor til en af de elever fra Lundby Efterskole, der kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord forrige fredag - mødtes med falck-redder Otto Jensen fra Falck i Maribo for nylig.

B. T. kan i dag fortælle historien om det glædelige møde mellem Lisbeth Kristensen og Otto Jensen.

Han og hans makker tog imod Lisbeth Kristensens datter Malene, da hun blev bragt ind på kajen på Præstø Havn efter at være reddet op af det kolde vand efter ulykken.

Her gav de hende hjertemassage i tre kvarter, indtil en redningshelikopter nåede frem og kunne flyve Præstø-pigen til videre behandling på Rigshospitalet.
Mødet mellem mor og Falck-redder kom i stand med B.T.s mellemkomst, da Lisbeth Kristensen gerne ville sige ordentligt tak til redningsmanden og derfor bad avisen om at finde ham.

Der er naturligvis mange andre forhold, der har medvirket til, at Malene overlevede ulykken - heriblandt indsatsen fra det øvrige redningspersonale og de læger, som har behandlet hende. Men Otto Jensen og hans makker har givetvis været med til at gøre en afgørende forskel.

Otto Jensen fortæller til B.T., at Malenes hjerte var holdt op med at slå, da hun blev bragt ind til ham og hans makker på kajen.
- Så vi holdt cirkulationen i gang, samtidig med, at vi ventilerede hende, forklarer han.

Otto Jensen besøgte kortvarigt Malene og hendes mor på Rigshospitalet for en uge siden, da han var derinde i anden anledning.
- Jeg var meget glad for at se Malene, og jeg må indrømme, at jeg fik en klump i halsen og lidt vand i øjnene, da jeg kunne mærke, hvor varm hendes arm var. Sidste gang, jeg havde hende mellem hænderne, var hun iskold og livløs, fortæller han til B. T.

Lisbeth Kristensen fortæller til avisen, at hendes datter har det bedre nu, og at det går fremad. Hun er dog stadig indlagt.

13 elever og to lærere var ombord i dragebåden, da den kæntrede et stykke ude på fjorden. Det lykkedes en del af eleverne og den ene lærer at redde sig selv i land, mens andre elever blev samlet op af redningsmandskabet. Den ene lærer, Michael Jørgensen, savnes fortsat, og det formodes, at han er druknet.

Mere 112

112

Markbrand bredte sig til plantage

En stor markbrand på en kornmark brændte cirka 20 halmballer af og...
112

Losseplads-branden er slukket

Torsdag klokken 13 kunne brandfolkene på lossepladsen ved Hasselø...
112

Stor flishuggermaskine i brand midt i skov

En stor flishuggermaskine er brudt i brand inde i...
112

Drabsmand fra Saxenhøj fortsat fængslet

Manden har i dag fået sin varetægtsfængsling forlænget i yderligere...
112

Slut med generende røg fra lossepladsbrand

BILLEDSERIE: Branden på lossepladsen ved Hasselø er nu så tæt på at...
112

Stort indbrud på Celf

43 bærbare computere er blevet stjålet.