Foto: Arkivfoto: Per Houby

Dobbelt så mange søger julehjælp

Der er blevet flere fattige. Dansk Folkehjælp har fået mange flere ansøgninger om julehjælp end ventet.

05. December 2011, 13:12

Næsten dobbelt så mange fattige familier som sidste år har søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp.

Organisationen har modtaget 11.000 ansøgninger til julehjælp.

Det er mange flere end skønnet, når man sammenligner med ansøgertallet til den årlige uddeling af feriehjælp, oplyser Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem.

- Vi regnede med, at kun 50 procent flere ville søge julehjælp. Der venter os en kæmpemæssige opgave med at samle penge nok ind, siger generalsekretæren.

Der var sidste frist for at søge julehjælp den 1. december. På baggrund af dokumentation fra blandt andet folks hjemkommune har Dansk Folkehjælp godkendt 7159 ansøgninger. Og det vil kræve et indsamlingsresultat på 10 millioner kroner.

Sidste år fik Dansk Folkehjælp 6200 ansøgninger og godkendte 4100, mens der blev samlet 5,6 millioner kroner ind.

- Vi oplever faktisk aldrig, at vi får samlet penge nok ind til at hjælpe alle dem, der er blevet godkendt. Det har jeg kun oplevet en eneste gang i 20 år, siger Klaus Nørlem.

Til godkendelserne støtter Dansk Folkehjælp sig på anerkendte samfundsanalyser fra blandt andre Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Ifølge AE er antallet af fattige familier siden december sidste år steget med 35.000 til 235.000. Heraf er 65.000 børn. Og det er for de flestes vedkommende enlige forsørgere på starthjælp eller kontanthjælp, som bliver godkendt.

- Der er blevet flere fattige. Og for mange, som også fik julehjælp sidste år, har situationen ikke ændret sig, siger Klaus Nørlem.

Dansk Folkehjælp frygter, at den aktuelle fattigdomsdiskussion, som SF'eren Özlem Cekics gav anledning til, skal få folk til at holde på pengene.

- Vi er bekymrede for, om der skal stå nogle avisoverskrifter og blinke i folks øjne om, at der ikke er fattige i Danmark, siger Klaus Nørlem.

Også Frelsens Hær har modtaget over 11.000 ansøgninger om julehjælp. Mødrehjælpen har modtaget 950 ansøgninger.

/ritzau/

Ordet er dit
Læsernes kommentarer
05.12.2011
Dette er en meget, meget dårlig udvikling, som samfundet virkelig bør gøre noget ved meget snart. Og når man skal prioritere, bør dette få forret før mange andre omkostninger.

Desværre er der nok ikke meget andet end plat populisme i det af kuglestøder Joachim B. Olsen's fremsatte forslag, hvor han siger i Clement Søndag, "at de fattigste i Danmark må bage selv, hvis de ikke har råd til at købe mad". Med de gængse priser på el har de fattige da slet ikke råd til at tænde en alm. 8 kW bageovn.

Faktisk er situationen alt for alvorlig til, at man kan tillade sig at gøre nar af de, der mangler det meste. Det er langt sgu under lavmålet kuglestøder Joachim B. Olsen.

Mere Indland

Kommunalreform har banet vejen for mere udlicitering

35 ud af 45 borgmestre vil udliciterer mere end de gør i dag. Den...

Ulovlige tatoveringer fjernes med laserlys

Selvom det er imod loven, så vil mange gerne tatoveres på hænder,...

Det gode sommervejr sender livredderne på overarbejde

Siden Trygfondens livredderes sæson begyndte den 23. juni, har de...

Hedebølge afblæst: Våd og lummer afslutning på sommeruge

Efter nogle hede sommerdage falder temperaturen en smule, og regnvåde...

Region skyld i forsinket kræftbehandling

Kræftens Bekæmpelse langer hårdt ud efter Region Sjælland, for at...

Efter traktorulykke: Bodil Jørgensen er hjemme igen

Skuespilleren Bodil Jørgensen er hjemme igen efter den alvorlige...