Er der en voksen til stede? - Bjørneunger udspillet i Roskilde

Willads Delvin og NFC havde ikke nogen god eftermiddag i Roskilde. Foto: Ingrid Riis
Et meget ungt NFC-mandskab var chanceløst i Roskilde.

ROSKILDE: Der var intet at komme efter for Nykøbing FC lørdag eftermiddag i mod FC Roskilde.

Et purungt mandskab havde store defensive kvaler mod det sjællandske suptophold i 2. division, og problemerne tårnede sig op allerede i kampens første minut på kunstgræsset i Roskilde, da værterne kom foran 1-0 på et venstrebensspark af Cornelius Allen, der stod fri i straffesparksfeltet.

Med både Kasper Jensen, Thor Høholt og Elias Gärtig på skadeslisten var forsvarsbastionerne voldsomt udfordret i mangel af mere rutinerede kræfter, og det havde FC Roskilde luret.

De bragte mange folk frem og satte NFC under pres. Det havde gæsterne særdeles svært ved at modstå.

Allerede efter 14 minutter gik det galt igen, da en høj bold kun blev snittet af Jonathan Pank Iversen, og så stod Oliver Schlotnik helt fri og kunne saksesparke værterne i front med 2-0.

Hjemmeholdet havde flere chancer i første halvleg, der kunne have givet flere mål, mens NFC forsøgte at tilspille sig flere muligheder, en det blev aldrig rigtig til noget, udover et par skudforsøg uden effekt.

NFC-træner Claus Jensen forsøgte sig med et par udskiftninger i pausen,  hvor Asger Højmark-Jensen og Ole Jakobsen kom på banen i forsøget på at vende slagets gang.

Men det ændrede ikke på spillets fordeling.

En lille time inde i opgøret gjorde Andreas Maarup det til 3-0 på hovedstød efter et hjørnespark, og så var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Der blev dog ikke scoret yderligere i opgøret. Det forhindrede keeper Tobias Brogaard med flere gode indgreb.

Nederlaget betyder, at Nykøbing FC, med tre kampe tilbage, stadig ikke er sikker på at slutte i top 6.

Der er ny kamp igen på torsdag i Gladsaxe mod AB.