FC Nordsjælland og brandvarm nordmand ydmyger AGF

Andreas Schjelderup var i alvorligt målhumør mod AGF. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Det norske stortalent Andreas Schjelderup scorede hattrick for FCN, som bankede AGF med 7-2.

FC Nordsjælland og i særdeleshed stortalentet Andreas Schjelderup har for alvor fundet formen, og det gik mandag ud over AGF.

Med den 19-årige nordmand som tredobbelt målscorer vandt FCN med hele 7-2 og lever på den måde i bedste velgående i kampen om sølvtøj i Superligaen.

FCN er på fjerdepladsen og har ligesom FC København på tredjepladsen 49 point. Der er tre point op til FC Midtjylland og seks op til Brøndby på førstepladsen.

AGF var helt væk i mandagens opgør og er nu hægtet af topkampen. Fra femtepladsen har aarhusianerne 11 point op til FCN, som kom buldrende ud af omklædningsrummet i mandagens opgør.

Allerede efter 13 minutter scorede Martin Svensson et flot mål, da han på kanten af feltet fik bolden serveret af Andreas Schjelderup og krøllede den i mål ved fjerneste stolpe.

FCN faldt derefter lidt tilbage, og AGF udnyttede momentum små ti minutter efter føringsmålet. Gift Links skruede bolden ind i feltet, hvor notorisk målfarlige Patrick Mortensen steg op og dirigerede den i nettet.

Comebacket holdt dog ikke længe.

Bare fem minutter senere var FCN i front igen. Frederik Tingager fik ikke hældt bolden ordentligt ud af feltet efter et hjørnespark, så den havnede i stedet hos Ibrahim Osman, der scorede med et hårdt spark.

AGF-defensiven vaklede, og kort før pausefløjt indkasserede gæsterne igen et mål. Da Jeppe Tverskov satte hovedet på et hjørnespark, havnede bolden i mål efter at have ramt Jacob Andersen. Selvmål.

Andreas Schjelderup var med i meget for FCN, og lige efter pausen var han her, der og alle vegne. Først tilspillede han sig to store chancer, som han misbrugte, og efter 55 minutter var der bingo.

Det norske stortalent fik bolden på kanten af feltet og sparkede den resolut og overbevisende i nettet til 4-1.

Kort efter fremprovokerede han et straffespark, da han blev hægtet i feltet af Jacob Andersen, og så hamrede han selv kuglen i nettet.

Efter knap 70 minutter fuldendte Schjelderup sit hattrick, da han fik bolden uden for feltet, rundede sin direkte oppasser i en rasende fart og sparkede bolden mellem benene på AGF-keeperen.

Patrick Mortensen pyntede på tenniscifrene, da han igen efter knap 80 minutter satte pandebrasken på et indlæg, inden Conrad Harder i kampens afslutning hamrede bolden i nettet på et langskud.

• Superliga: FC Nordsjælland - AGF