Nykøbing FC's Jacob Blach Nielsen scorede på hovedstød til 0-1 i udekampen mod AB. Foto: Ingrid Riis
Med et minut tilbage brændte AB et straffespark, som Jeppe Rasmussen tog sig af og sikrede Nykøbing FC et point.

GLADSAXE, FOLKETIDENDE: Det lignede en meget sen sejr til AB, da Nykøbing FC gæstede Gladsaxe Stadion fredag aften, men flot keeperspil sikrede det ene point, da opgøret endte uafgjort 1-1 efter et brændt straffespark et minut før til hjemmeholdet.

Første halvleg var en uendelig trist forestilling fra Nykøbing FC's side, Gæsterne kunne ikke få ret meget til at fungere. Afleveringerne var upræcise og efter fem minutters spil, var det AB, der overtog kommandoen.

De to midtbanespillere Victor Christiansson og Jonathan Pank Iversen var tilbage i startopstillingen efter henholdsvis skade og karantæne. Men de kunne slet ikke finde rytmen sammen.

I målet afløste Jeppe Rasmussen en håndskadet Tobias Brogaard, og han havde nok at lave i første halvleg, men hjemmeholdets største chance efter 22 minutters spil, kunne han ikke gøre noget ved. August Hlynsson sparkede højt over målet i helt fri position fire meter fra målstregen.

AB løsnede dog grebet en smule som første halvleg skred frem, men Nykøbing FC fik ikke sat noget som helst sammen, der mindede om en afslutning mod hjemmeholdets mål.

Midt i det der udviklede sig noget kedsommeligt, fik falstringerne langt om længe bragt spillet op på AB's banehalvdel. Det resulterede i et hjørnespark, som Ole Jakobsen sparkede lige ind i panden på Jakob Blach Nielsen, der gjorde det til 0-1 med et minut til pausen.

En chanceudnyttelse på hundrede procent for Nykøbing FC i en første halvleg, der sluttede optimalt for "Bjørnene".

Træner Claus Jensen tog konsekvensen af en skidt første halvleg og skiftede to mand i pausen. Ud gik Victor Christiansson og Asger Højmark-Jensen og ind kom Lucas Nyman Engelmand og Willads Delvin.

Anden halvlegs første store mulighed tilfaldt AB, men Flamur Dzelilis afslutning fik Jeppe Rasmussen taget med en benparade.

En stor mulighed til AB, der dog nemt kunne være kommet bagud 0-2, da Andreas Bredahl blev spillet helt fri af Adam Vendelbo Clement, men han skød lige på AB-keeper Albert Gaub-Jakobsen.

Det var dog et langt bedre og mere offensivt NFC-hold, der kom på banen efter pausen, og angrebene flød nu langt bedre ned mod AB-målet.

Både Adam Vendelbo Clement, Andreas Bredahl og Ole Jakobsen havde muligheder for at øge føringen, men træfsikkerheden manglede i de afgørende situationer.

NFC havde dog løbet hornene af sig i det sidste kvarter, hvor AB med blandt andre den tidligere NFC-spiller Ahmed Hassan som indskifter, satte gæsterne under alvorligt tryk.

To kæmpechancer inden for et minut formåede AB at brænde med et kvarter igen, men igen stod Jeppe Rasmussen hvor han skulle.

Han kunne dog ikke gøre noget som helst med otte minutter igen, da August Hlynsson udnyttede et fælt boldtab af Jonathan Pank Iversen til med et fladt spark, at sætte udligningen ind.

Med et minut tilbage begik Elias Gärtig straffespark på AB's Christian Larsen, men Ahmed Hassan skød lige på Jeppe Rasmussen, og bare sekunder efter burde Oliver Baltzer have scoret i den anden ende, men han brændte en kæmpe chance alene med målmanden, og det samme overgik Willads Delvin, der skød lige på keeperen fra to meters afstand.

Der var bud efter flere mål i overtiden, men det kom der ikke.

Nykøbing FC spiller igen på lørdag på hjemmebane mod Aarhus Fremad.