NFH viste klassen på Frederiksberg - baskede København

I et målorgie trak NFH fra til sidst, og slog rivalerne fra København.

FREDERIKSBERG, FOLKETIDENDE: NFH er klar til slutspillet på en meget sikker fjerdeplads.

Det blev slået fast onsdag aften - i hvert fald angrebsmæssigt, hvor viste falstringerne takter, der tegner lovende med hele 35 scoringer mod lokalrivalerne fra København, der med nederlaget ikke kommer i slutspilspulje med NFH.

Ingen af holdene fik gang i forsvaret i første halvleg, hvor målene haglede ind bag de to holds målvogtere, der heller ikke bød ind med mange redninger.

Det var dog NFH, der var mest i vælten, og havde flere gange muligheder for at komme foran med tre scoringer. Især Tyra Axnér var godt skydende, og scorede fire gange på fem afslutninger. Også Lærke Nolsøe spillede stærkt med fire sikre scoringer fra fløjen, hvoraf flere var på kontraangreb.

NFH havde ikke problemer med at komme til scoringer, men havde til gengæld problemer, når de skulle hjem og forsvare.

De to forsvars-angrebsudskiftninger, hvor Stine Eiberg Jørgensen og Aimée von Pereira skulle ind i forsvaret i stedet for Amalie Wulff og Alberte Kielstrup kostede for meget, og især den tidliger NFH-spiller Emma Navne udnyttede flere gange pladsen på banens midte og styrtede ned mod NFH's mål.

Op mod pausen havde NFH endnu en mulighed for at trække lidt fra, men bolden blev smidt væk, og så kunne Freja Cohrt udligne til 17-17.

Men med få sekunder igen tilkæmpede Alberte Kielstrup sig et straffekast, som Sofie Bardrum scorede på efter at de 30 første spilleminutter var gået.

Stillingskrigen fortsatte de første minutter efter pausen, men efter ti minutter fik NFH dog slået et hul på tre scoringer ved stillingen 19-22.

Nogle minutter senere fik København dog udlignet til 25-25. Men de aldrig foran, da der lige nøjagtig kom et par redninger fra Cecilie Greve, der ellers var skiftet ud i pausen, men kom i kassen igen, da det kneb.

København kunne ikke lukke hullet, og mod slutningen af opgøret stak NFH kniven ind og kom foran foran med 34-30 med tre minutter igen.

Den føring formåede København ikke at slå tilbage på, og kort før tid kunne Amalie Wulff lukke og slukke til slutfacit 35-32.

Sejren i den sidste grundspilskamp betyder, at NFH kommer i slutspilspulje med Team Esbjerg, Silkeborg-Voel og Sønderjyske.