Annonce
Sport

Skæbnekamp for NFH: - Det vil være en kæmpe skuffelse

Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis NFH smider DM-semifinalen på gulvet i aften, siger cheftræner Jakob Larsen. Foto: Hans Kurt Frederiksen
NFH skal vinde aftenens hjemmekamp mod Silkeborg-Voel for at booke billet til semifinalen.

NYKØBING: Der findes vigtige kampe, og så er der dem, der er ekstremt vigtige, der kan afgøre, om en sæson er en succes eller fiasko. Det er lige præcis sidstnævnte kamp, som NFH kigger frem mod i aften, når Silkeborg-Voel kommer på besøg i Spar Nord Boxen.

Begge hold har samme målsætning, men kun en af holdene kan booke billet til semifinalen, og det er naturligvis det hold, der trækker sig sejrrigt ud af aftenens opgør.

NFH gjorde vejen til DM-semifinalen sværere for sig selv ved at dumme sig i Sønderjyske i onsdags og dermed spille Silkeborg-Voel ind i kampen om den eftertragtede semifinaleplads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midtjyderne har før kampen to point, mens NFH står noteret for fem point. Efter i aften resterer der en spillerunde, så NFH kan med sejr i aften sætte skabet på plads. Omvendt vil en Silkeborg-sejr gøre sidste spillerunde til en gyser, hvor NFH vil stå med rigtige dårlige kort på hånden, da de spiller på udebane mod suveræne Team Esbjerg, mens Silkeborg-Voel har hjemmebane mod Sønderjyske, der ikke har en tøddel af at spille for.

Det skal være i aften

Så det er tirsdag aften, at tingene skal sættes på plads, erkender Jakob Larsen.

- Vi har hjemmebane med masser af tilskuere i ryggen mod et hold, som vi har besejret to gange i denne sæson, så selvfølgelig skal vi kunne stå for det pres. Vi står med de bedste kort på hånden lige nu, og det skal vi udnytte, siger Jakob Larsen, der ikke er uvant med det pres, der er på hans og holdets skuldre.

I sidste sæson var situationen nøjagtig den samme, da man i næstsidste spillerunde af slutspillet skulle slå Viborg for at komme i DM-semifinalen, og dengang lykkedes det.

- Vi har prøvet det før, og ved hvad der skal til. Godt nok er en del af spillerne nye, men vi har stadig mange både på spiller og trænersiden, der ved, hvad det handler om, og der bør vi have en fordel fremfor Silkeborg-Voel, der ikke har prøvet det før, mener Jakob Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En barsk verden

- Elitesport er en barsk verden. I bund og grund er det den her kamp, der afgør, om sæsonen er godkendt eller ej, lyder det fra Jakob Larsen

Vil det være en fiasko, hvis i misser DM-semifinalen?

- Fiasko er et stort ord, men selvfølgelig vil det være en kæmpe skuffelse. Det skal der ikke herske tvivl om, når vi igennem hele sæsonen har været så suveræn en nummer fire grundspillet, som tilfældet har været, siger cheftræneren, der har slået Silkeborg-Voel en gang i slutspillet på midtjydernes bane, men også tabt en enkelt gang i grundspillet, hvor der dog ikke var så meget på spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Returløb bliver vigtigt

- Vi kender deres styrke i kontraspillet. Det gælder om at komme hjem og stå i forsvaret så hurtigt som muligt, ellers bliver vi løbet ned. Er vi først kommet hjem, og de skal til at starte forfra i angrebet, så har vi overhånden, så vores udskiftninger mellem forsvar og angreb bliver enormt vigtige. Vi skal være meget disciplineret i vores returløb, påpeger Jakob Larsen, der stadig er uden fløjspiller Rosa Skovlund Schmidt og andenkeeper Catharina Broch, så det er samme trup, som tabte i Sønderjyske i onsdags.

I den seneste hjemmekamp mod Team Esbjerg kom der over 2.600 tilskuere. Helt så mange forventer man ikke i aften, men man håber på at nærme sig 2.000 tilskuere til opgøret, der fløjtes i gang kl. 20:00.


  • Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis NFH smider DM-semifinalen på gulvet i aften, siger cheftræner Jakob Larsen. Foto: Hans Kurt Frederiksen
Annonce
Sport

Mulle i ekstase efter mirakelsejr: - Afskriv aldrig NFH

Sport

Ærlig cheftræner: - En pinlig ydmygelse

Annonce
Annonce
Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Flere tusinde børn indtager byen: - Det er rekord i år

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Rødby

Lukker Netto i en måned: Men giver kunderne unik mulighed

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Sidste skoledag løb løbsk: Bar røv til politiet

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

Guldborgsund

Heftig debat om nyt rådhus: - I skulle skamme jer!

Sport

Mulle i ekstase efter mirakelsejr: - Afskriv aldrig NFH

Indland

Hvert andet barn er på sociale medier før de er fyldt ti år