Smal sejr sikrer NFH fjerdepladsen og et point med over i slutspillet

Amalie Wulff scorede to gange for NFH, der slog Aarhus United med 28-26. Foto: Ingrid Riis
Det var ikke kønt, men NFH havde flest kræfter i behold i slutfasen, og tog sejren mod Aarhus United.

NYKØBING: Aarhus United var længe en sten i skoen på NFH, men falstringerne overvandt en krise i anden halvleg, og kunne i de sidste minutter trække fra til en sejr.

NFH havde svært ved at finde den forsvarsmæssige rytme i første halvleg, hvor Aarhus United kom for tæt på forsvaret, og havde alt gode betingelser til at passere Cecilie Greve og Catharina Broch, der skiftesvis vogtede NFH-buret uden succes.

16 mål i første halvleg burde være nok til en komfortabel føring, men det var det ikke. I de sidste sekunder af første halvleg kunne June Bøttger reducere, så stillingen ved pausen var 16-15 i værternes favør.

Der var ellers flere muligheder for at trække en smule fra, men især overtalsspillet var skidt hos NFH, der havde seks overtalsminutter i første halvleg, uden for alvor at kunne sætte sig igennem.

Anden halvleg startede skidt for NFH, der stadig ikke kunne få forsvarsspillet til at fungere. Aarhus United fik fortsat alt for mange åbne målchancer, og igen blev et overtalsspil ikke udnyttet ordentligt.

Aarhus United førte efter ti minutters spil af anden periode med 19-17, og det kørte slet ikke for NFH. Jakob Larsen måtte tage en timeout, da aarhusianerne førte med 20-18.

NFH-træneren forsøgte sig med en ny angrebskonstellation Tyra Axnér, Kristina "Mulle" Kristiansen og Aimée von Pereira, og førstnævnte fik sat nogle langskudsmål i kassen.

Det hjalp dog ikke ret meget, for i den modsatte ende var forsvaret hullet som en si.

Lige indtil der manglede 11 minutter. NFH var bagud 21-18, men så kom der endelig gang i sagerne, og Lærke Nolsøe kunne bringe værterne 23-22 på kontra, efter et langt udkast fra Cecilie Greve, der endelig fik fat.

Det blev også 24-22 ved Aimée von Pereira, og nu begyndte trætheden at melde sig hos Aarhus United, der begik tekniske fejl, som de ikke havde begået tidligere i kampen.

Gæsterne forsøgte sig med syv mod seksspil, men blev straffet af Mona Obaidli, der løb bolden i det tomme mål til 25-22 med syv minutter tilbage.

Aarhus United fik reduceret til 25-24, men gjorde det umådeligt svært for sig selv, da de inden for de sidste fem minutter fik hele to udvisninger for forkert udskiftning.

Det holdt dog ualmindelig hårdt for NFH, der først kunne række armene i vejret få sekunder før tid, da Lærke Nolsøe gjorde det til 28-26, som også blev slutfacit.

Med sejren sikrede NFH sig fjerdepladsen i Håndboldligaens grundspil, og dermed tager falstringerne et point med over i DM-slutspillet.