Team Esbjerg prygler sønderjyder i slutspilspremiere

Team Esbjerg tromlede over Sønderjyske i sin første kamp i slutspillet. (Arkivfoto). Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Nykøbing Falster tog en nøglesejr, og Team Esbjerg vandt stort, da slutspillet blev sat i gang onsdag.

Team Esbjerg havde taget sit slutspilsgear med til Aabenraa onsdag. Det havde hjemmeholdet Sønderjyske ikke.

Den kombination gav en knusende 34-23-sejr til Jesper Jensens tropper, som dermed topper slutspilsgruppe 1 med fire point.

Nykøbing Falster Håndbold følger efter med tre point og kan allerede nu skimte en semifinale efter en vigtig 27-24-sejr hos Silkeborg-Voel onsdag aften.

Sønderjyske og Silkeborg-Voel begge har nul point i gruppen, hvor top-2 kvalificerer sig til semifinalerne og bliver matchet med top-2 fra gruppe 2, der tæller Ikast, Odense, København og Viborg.

Sønderjyskes kvinder spillede sin første slutspilskamp nogensinde, og måske var det begivenhedens størrelse, der spillede værterne et puds.

Modsat i de to grundspilskampe tidligere på sæsonen - som Esbjerg vandt med ét og fem mål - var sønderjyderne i hvert fald milevidt fra at matche Esbjerg.

Især offensivt fik vestjyderne i første halvleg alt for let spil, og da landsholdskeeper Anna Kristensen samtidigt stod solidt gik med meget stærkt på måltavlen.

Efter 22 minutter stod det 18-8, og den beskedne mængde tilbageværende intensitet sivede stille og roligt ud af duellen.

Gæsterne fandt plads til at give flere reserver spilletid og forsøge sig med forskellige taktisk træk, mens man holdt de lyseblå sønderjyder på god afstand.

Forspringet blev reduceret til seks mål i starten af anden halvleg, men Esbjerg strammede grebet og udbyggede med sikker hånd til en meget komfortabel sejr.

Esbjerg-profilerne fordelte målene nogenlunde ligeligt mellem sig. Henny Reistad, Kristine Breistøl og Marit Røsberg lavede således hver fem og overlod kampens topscorerværdighed til Sønderjyske-fløjen Pernille Johannsen, der lavede otte mål på ni forsøg.

• Champions League kvindehåndboldkampen mellem Team Esbjerg og Metz Handball i Esbjerg lørdag den 23. september 2023.