Team Sydhavsøerne steppede op mod bundhold

Team Sydhavsøerne vandt den ventede sejr i Køge. Foto: Ingrid Riis
Køge var foran med to mål i første halvleg, men kunne ikke holde kadencen, og så slog Team Sydhavsøerne til.

KØGE, FOLKETIDENDE: Bundholdet Køge legede med i de første 30 minutter, men derfra var der ingen tvivl om udfaldet, da Team Sydhavsøerne vandt den tiende sejr i der sidste 12 kampe i mændenes 1. division.

Team Sydhavsøerne, der tabte i onsdags på udebane mod Grindsted, fik en udmærket start på kampen i Køge-Hallen, og kom da også foran med 3-1 og 4-2 uden de helt store problemer.

Det lignede en smal sag at køre bundholdet over, men ukoncentration sneg sig ind i både afslutninger og spillet ude på banen, og fra at være i kontrol, kom Team Sydhavsøerne pludselig bagud med 5-4 og også 10-8.

Der skulle en Køge-udvisning, og en masse store redninger i målet af Oliver Larsen til at få gæsterne i omdrejninger igen. Fra at være bagud 10-8 kunne lollikkerne bringe sig foran 13-11, inden Køge fik reduceret til pausestillingen 13-12 i Team Sydhavsøernes favør.

Desværre måtte Lasse Hamann-Boeriths udgå allerede efter et kvarters spil med en forvredet ankel, og han kom ikke på banen igen.

Det udfordrede endnu engang bredden i Team Sydhavsøernes trup, der stadig er hårdt ramt af skader.

Team Sydhavsøerne steppede op og øgede tempoet i begge ender. Især forsvaret fik en tand i vejret i forhold til intensitet, og med masser af Køge-boldtab kunne gæsterne løbe kontra og øge føringen til 21-15 efter otte minutters spil, inden Køge-træner Lars Nedergaard tog en timeout.

Forspringet på fem mål havde Køge svært ved at indhente, men værterne fik en lille livline, da Emil Sønderskov fik sin tredje udvisning efter 45 minutters spil, og måtte se resten af kampen fra tribunen.

Det blev en kamp mod luften i de sidste 12-13 minutter, men Team Sydhavsøerne bevarede roen samtidig med at Oliver Larsen blev ved med hive store redninger ud af ærmet.

Spænding for alvor var der aldrig tale om, og da de 60 minutter var gået, stod der 30-25  på måltavlen til Team Sydhavsøerne.

Sejren rykker ikke for alvor ved Team Sydhavsøernes oprykningschancer, da de nærmeste konkurrenter HØJ og Skive spillede uafgjort i deres kampe mod henholdsvis Tønder og Grindsted, og det betyder, at HØJ og Skive er henholdsvis tre og et point foran Team Sydhavsøerne med to kampe tilbage.