Team Sydhavsøerne vandt forrygende fredagsdrama til sidst

Jubel, Jubel og atter jubel i Lollands Bank Arena. Foto: Thomas Lærke Jensen
Det så sort ud i første halvleg, men Team Sydhavsøerne leverede på ny en fremragende præstation på hjemmebane efter pausen.

MARIBO: Hatten af for Team Sydhavsøerne endnu engang.

Lollands Bank Arena i Maribo var festklædt med over 1.200 tilskuere, og de fik et fantastisk drama.

Gæsterne fra HØJ havde et gear mere i første halvleg end Team Sydhavsøerne, der ikke havde den angrebsmæssige pondus til at for alvor at true det fysisk velvoksne HØJ-forsvar, der også havde en stærkt spillede Frank Mikkelsen inden mellem de stænger, som værterne spillere også ramte alt for ofte.

En tidlig udvisning til Daniel Astrup, der fik blomster før kampen sammen med Oliver Larsen, der begge forlader Team Sydhavsøerne efter denne sæson, betød at hjemmeholdet straks blev sat under pres, og kom bagud med 5-1.

Afslutningskvaliteten var for dårlig på Frank Mikkelsen, og det gav bagslag i den modsatte ende, hvor HØJ trykkede alvorligt på i kontrafasen.

Kun storspil af Oliver Larsen i Team Sydhavsøernes mål forhindrede at kampen ikke var afgjort ved halvtid. Det var hans fortjeneste at der kun stod 13-16 ved pausen.

Hjemmeholdet kom stærkt ud efter pausen og fik bragt hallen på kogepunktet, da Kristian Lund Vukman fik udlignet til 19-19 efter ti minutters spil.

Men spørgsmålet var om en smal TSØ-trup uden en småskadet Lasse Hamann-Boeriths kunne stå distancen.

Oliver Larsen fik udlignet til 22-22 i et tomt mål, da Frank Mikkelsen flagrede ude i banen, og det tvang HØJ-træner Jesper Fredin til at tage en timeout.

Gæsterne skulle bruge en sejr, for at holde sig inde i oprykningsspillet.

Det forblev lige frem til 25-25 med nogle forrygende TSØ-scoringer af unge Mads Andersen.

Men Team Sydhavsøerne havde svært ved at styre HØJ's playmaker Mathias Nikolajsen, der scorede efter behag og satte sine medspillere op.

Lasse Højgaard fik udlignet til 27-27 i overtal, og da Mathias Nikolajsen langt om længe brændte på Oliver Larsen tog træner Klavs Bruun Jørgensen en timeout, for at spillerne skulle få kræfter til de sidste seks minutter.

Det var også venstrefløjen der gav hjemmeholdet den første føring ved 28-27, og så kunne de mange tilskuere i hallen for alvor høres.

HØJ kom foran igen med 29-28, men Team Sydhavsøerne ville simpelthen ikke give op, og på to forrygende minutter og et sejrsmål af Daniel Astrup og efterfølgende redning af Oliver Larsen, var hjemmesejren en realitet med cifrende 30-29.

En forrygende præstation af Team Sydhavsøerne, der med sejren gør oprykningskampen særdeles vanskelig for HØJ, der med en sejr havde stået særdeles stærkt i det spil.