Team Sydhavsøerne videre i pokalturneringen med stort besvær

Team Sydhavsøerne er videre til sjette runde af pokalturneringen. Foto: Ingrid Riis
2. divisionsmandskabet fra HIK voldte Team Sydhavsøerne store problemer.

HELLERUP, FOLKETIDENDE: Team Sydhavsøerne stillede op som klare favoritter i torsdagens pokalfight mod HIK fra 2. division, og lollikkerne levede op til favoritværdigheden i den lille intime Maglegårds-Hal i Hellerup.  Men det var ikke uden sværdslag at 1. divisionsmandskabet bookede billet til næste pokalrunde.

Hjemmeholdet, der frister en tilværelse som nummer otte i 2. division, spillede godt med mod et Sydhavs-mandskab, der var hårdt ramt af skader og afbud.

Hele ti spillere sad udenfor af forskellige årsager, og det handicappede Team Sydhavsøerne, der igennem det meste af første halvleg måtte se HIK være foran i flere perioder med et enkelt mål. Det ændrede sig dog op mod pausen, hvor Team Sydhavsøerne kom foran med to mål og kunne gå til pause foran med 16-14.

Hos HIK var den tidligere Sydhavs-spiller Magnus Jørgensen den store profil som organisator i angrebet, og han var opsat på at vise sit værd mod barndomsklubben.

Efter pausen blev gæsternes Daniel Astrup ramt af sin anden udvisning efter bare et minut af anden halvleg og HIK udlignede straks til 16-16 og kom også foran med 17-16 efter fem minutters spil.

Problemerne blev yderligere forstærket for Team Sydhavsøerne få minutter senere, da Daniel Astrup fik sin tredje udvisning og dermed diskvalifikation.

HIK var i teten mod et Sydhavs-mandskab, der havde vanskeligt ved at score mål, og kun et par store redninger fra Oliver Larsen betød, at gæsterne kun var bagud med to scoringer efter et kvarters spil af anden halvleg.

De undertippede HIK-spillere havde dog brugt mange kræfter, og da alvoren gik op for Team Sydhavsøerne blev buen spændt, og med fem scoringer i træk bragte gæsterne sig foran med 23-20 med ni minutter igen.

Blandt scoringerne var også et straffekast, der forinden havde kostet en HIK-spiller et direkte rødt kort, for at stoppe Lasse Højgaard uregelmenteret i en kontra.

Hjemmeholdet gav dog ikke op og fik reduceret til 23-24 og 24-25. Men en HIK-udvisning med tre minutter igen, da Team Sydhavsøerne førte med 26-24 og Kristian Lund Vukman efterfølgende scorede på straffekast til 27-24.

Spændingen var dog ikke ovre, og HIK reduceret til 27-28 med 17 sekunder igen inden Emil Sønderskov til sidst scorede sejrsmålet.

Team Sydhavsøerne gik videre til næste runde med en sejr på 29-27.