Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

NFH tog et stort skridt nærmere DM-semifinalen allerede efter første spillerunde i slutspillet.

SILKEBORG, FOLKETIDENDE: DM-slutspillet startede perfekt for NFH onsdag aften på udebane mod Silkeborg-Voel.

NFH tabte ellers det seneste opgør i Silkeborg for bare 20 dage siden med 30-27, men fik en anderledes god start på kampen denne gang, da gæsterne kom foran med 4-1 og 6-3 blandt andet på tre scoringer af Charlotte Mikkelsen på højre fløj. Hun erstattede fra start Rosa Skovlund Schmidt, der forstuvede anklen mod København forrige onsdag.

Men uden den skadede langskytte Tyra Axnér, der også har pådraget sig en ankelskade i træningen op til kampen, fik NFH problemer med at åbne værternes forsvar, og lavede i en periode lidt for mange elementære tekniske fejl, der kostede mål i den modsatte ende.

Silkeborg-Voels farligste våben er de hurtige kontrastød, og på ganske kort tid fik de udlignet til stilingen 7-7.

Cecilie Greve havde dog en udmærket dag i NFH-målet, og leverede et par redninger, der gjorde at NFH ikke kunne bringe sig i front op mod mod pausen, hvor den første firemålsføring kom i hus, da Alberte Kielstrup med sit fjerde mål, gjorde det til 11-15.

Maja Munch Laursen fik dog passeret Cecilie Greve endnu engang inden pausen, så der stod 12-15 på måltavlen efter 30 minutters spil.

Der skulle dog ikke være tvivl om udfaldet, mente NFH, og falstringerne kom forrygende stærkt ud af omklædningsrummet og scorede de fire første mål efter pausen, da det efter fem minutters spil stod 13-19.

Hjemmeholdet kunne ikke få angrebsspillet til at fungere, og de havde også store problemer med at passere en stærkt spillede Cecilie Greve i NFH-målet. Hun havde fundet slutspilsformen frem på det rette tidspunkt.

Minutterne gik oppe på måltavlen, og NFH formåede at holde Silkeborg-Voel fra livet med scoringer fra især Sofie Bardrum på stregen, og Mona Obaidli med et par vigtige scoringer på gennembrud.

Spænding var det så som så med i den afgørende fase, da NFH gik ind til de sidste ti minutter med en femmålsføring, der dygtigt blev forsvaret hjem.

Til sidst kom der et par skønhedsfejl, men der var aldrig tvivl om sejren, der endte med et lyde på 27-24 til NFH.

Næste kamp i DM-slutspillet afvikles på lørdag på hjemmebane i Spar Nord Boxen mod Sønderjyske.

• Jubel i JYSK Arena efter sejren på 27-24 over Silkeborg-Voel. Foto: Thomas Lærke Jensen