cookie-og-privatlivspolitik
01-12-2020. Foto Claus Hansen.
Hvis ikke 10-årige Savannah Herlov havde været opmærksom og reageret lynhurtigt, da der ved 14.30-tiden tirsdag eftermiddag udbrød brand ved en landejendom på Nørreskovvej i nærheden af Engestofte Gods på Lolland.
Inde i en staldbygning stod fire heste, og det var ikke langt fra, at der var gået ild i staldbygningen.

9

Billeder


Foto: Claus Hansen

112

10-årig pige reddede heste fra brand

En blot 10-årig pige får masser af ros af brandvæsnet efter en brand ved en landejendom på Lolland tirsdag eftermiddag.
01. december 2020 kl. 16:20 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det kunne have gået langt, langt værre, hvis ikke 10-årige Savannah Herlov havde været opmærksom og reageret lynhurtigt, da der ved 14.30-tiden tirsdag eftermiddag udbrød brand ved en landejendom på Nørreskovvej i nærheden af Engestofte Gods på Lolland.

Inde i en staldbygning stod fire heste, og det var ikke langt fra, at der var gået ild i staldbygningen.

- Jeg skulle ud for at lufte vores hunde, og så syntes jeg, at der lugtede lidt af røg, så jeg gik hen for at kigge efter, og så så jeg, at der var ild i en ledning, der kom inde fra stalden, og ledningen var helt sort, og der lugtede også af brand.

- Jeg skyndte mig først at ringe til min mor, men hun tog den ikke, så jeg ringede til en anden, der bor tæt på i stedet. Jeg var helt i panik, og hun kunne næsten ikke forstå mig, men hun fandt da ud af det og ringede til brandvæsnet, fortæller den 10-årige pige.

Både naboen og yderligere en voksen kom hurtigt til og hjalp Savannah med at få hestene ud på fold, og kort efter kom brandvæsnet, og de fik heldigvis hurtigt slukket ilden, inden der skete større skade.
- Jeg er stadig lidt i panik, men jeg har det bedre nu, hvor hestene er kommet ud på fold, fortalte Savannah en times tid efter, at dramaet var overstået.

Indsatsleder Jesper Atkinson Pedersen fra Lolland-Falster Brandvæsen er imponeret over den 10-årige piges overblik, trods den dramatiske situation.
- Jeg synes, det er rigtig sejt, at en 10-årig pige kan bevare overblikket så meget, at hun får ringet efter hjælp, og der er ingen tvivl om, at hvis ikke hun havde slået alarm, så var det nok gået meget værre, fortæller han.

Ifølge Jesper Atkinson Pedersen var det et el-kabel, som skal sikre vandforsyningen til hestene i stalden, der var brudt i brand. Men heldigvis lå den brændende del af kablet udenfor, og det lykkedes brandfolkene at slukke ilden, før den bredte sig til staldbygningen eller andet.

Savannahs mor, Lotte Herlov, er også stolt af sin datter.
- Jeg var på besøg i fængslet, da det skete, så jeg fandt først ud af det, da der kom en fængselsbetjent spænende og sagde, at der var brand på vores gård. Men heldigvis var det ikke så slemt, siger hun.

Og mon ikke også hestene er glade for, at Savannah var på rette sted på rette tid.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce