cookie-og-privatlivspolitik
Efter trafikdrabet på Peter Bangs Vej i Valby 28. oktober sidste år lagde folk blomster til minde om den femårige pige, der mistede livet efter at være ramt af den 21-årige flugtbilist.
Efter trafikdrabet på Peter Bangs Vej i Valby 28. oktober sidste år lagde folk blomster til minde om den femårige pige, der mistede livet efter at være ramt af den 21-årige flugtbilist.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

112

112-opkald efter dødsulykke med femårig: Det skal gå stærkt

En 21-årig mand stak af efter at have kørt en femårig pige ihjel 28. oktober. Mandag er retssagen begyndt.
19. april 2021 kl. 12:14 Af Ritzau

En tidligere traumesygeplejerske ringede 112, efter at en bil om eftermiddagen 28. oktober sidste år bragede ind i en femårig pige og hendes mor på fortovet på Peter Bangs Vej i Valby.

Pigen mistede livet, og moren kom til skade. Den 21-årige mand, der sad bag rattet i bilen, er tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt påvirket af kokain og lattergas.

Mandag er retssagen begyndt i Retten på Frederiksberg, og her afspiller anklager Kristian Kirk opkaldet, som sygeplejersken foretog efter ulykken.

- Det skal gå stærkt, siger sygeplejersken i opkaldet, hvor det hurtigt står klart, at der trods førstehjælp til pigen ikke var meget at gøre.

Opkaldet er voldsomt. Man kan høre moren skrige i baggrunden, og flere tilhørere i retten er tydeligt rørt af opkaldet. Det er den 21-årige tiltalte bilist også. Han sidder og kigger ned i bordet foran ham.

Annonce

Sygeplejerskens mand overtog 112-opkaldet, og det stod klart, at den 21-årige var løbet fra ulykken.

- Chaufføren er stukket af, siger det mandlige vidne på optagelsen.

Bilen, der var den 21-åriges kærestes, stod dog tilbage, og mistanken rettede sig hurtigt imod den tiltalte. Samme aften blev han efterlyst med navn og billede. Dagen efter blev han anholdt og har siden siddet fængslet.

Han erkender at have ført bilen og erkender uagtsomt manddrab, men nægter, at det skal have været under særligt skærpende omstændigheder. Senere mandag får han mulighed for at forklare sig i retten.

Ulykken på Peter Bangs Vej er langt fra den eneste anklage, som han står over for.

Annonce

Allerede 19. januar 2019 var han involveret i en ulykke, der fik alvorlige konsekvenser for de implicerede. Kort før klokken 21 ramte han en sort bil, der var ved at foretage en U-vending på Ingerslevsgade i København.

Ifølge anklagemyndigheden kørte han for hurtigt og var påvirket af alkohol. Desuden virkede ABS-bremsesystemet ikke på bilen.

Den 21-årige erkender at have ført bilen, men er uenig i anklagemyndighedens udlægning.

Foruden de to ulykker er der en lang række andre forhold blandt andet om narkohandel og falske pengesedler. I alt er der i sagen 35 forhold.

Allerede i juni 2019 var der et anklageskrift i sagen om ulykken på Ingerslevsgade, men sagen havde endnu ikke været for retten, da den 21-årige igen var involveret i en ulykke i oktober 2020.

Annonce

Anklager Kristian Kirk fortæller, at der er sket fejlhåndtering af sagen i anklagemyndigheden, som ikke reagerede på flere henvendelser om at få sagen for retten, hvilket han kalder "utilfredsstillende" og "beklageligt".

Retssagen er sat til at vare otte dage.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE