cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder

Niki Cramer.
Foto: Anders Knudsen

112

13-årige Niki reddede livløs kvinde

OPDATERET MED VIDEO: Læs den 13-årige drengs beretning om redningsaktionen ved Marielyst Strand her.
20. juli 2021 kl. 14:32 Af Anne Katrine Petersen

Da 13-årige Niki Cramer mandag formiddag ved 11-tiden gik på stranden udenfor Laxenborg Camping, havde han ikke regnet med, at han cirka fem timer senere skulle redde en 83-årig kvinde op af vandet.

Dagen ved vandet går i sommerferietempo med at padle afsted på et surfboard langs kysten, afbrudt af frokost i familiens nærliggende sommerhus.

Niki er sidst på eftermiddagen ude på vandet med sin far, Kim, men har glemt at tage vest på og må ind igen efter kun 10 minutter i vandet.

- Da jeg næsten er inde, ser jeg en person i vandet. Jeg tror, det er en pige, som ligger og dykker, men så råber en mand, om jeg lige vil tjekke hende. Jeg får øjenkontakt med min mor på stranden, lige inden jeg prikker til hende. Det får hende til at flyde væk. Hun bevæger sig ikke, fortæller unge Niki Cramer.

Nikis mor, Stine Cramer, iler til, og sammen får de trukket den 83-årige op på stranden og råber til de øvrige strandgæster, at de skal ringe 112.

Annonce

- Jeg tænkte, hvad fanden gør jeg, husker Niki Cramer, der også lægger mærke til, at kvinden er helt lilla i hovedbunden og har blå læber.

Sammen med sin mor får han lagt hende om på siden, og andre på stranden iler til. Blandt andet en læge og en sygeplejerske.

Stine Cramer husker, at hvidt skum begynder at flyde fra den ældre dames mund og næse. Lægen mærker og siger, at pulsen er svag, men efter lidt tid siver vandet ud af mund og næse, og kvinden kommer langsomt til bevidsthed igen.

Niki er i mellemtiden sejlet ud til sin far på paddleboardet for at fortælle, hvad der er sket.
- Jeg havde gjort mit. Hun overlevede.

Kvinden blev efterfølgende bragt til skadestuen og har det efter omstændighederne godt.

Annonce

Læs mere om Nikis redningsindsats i Folketidende i morgen onsdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE