cookie-og-privatlivspolitik
I et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg er syv ukrainere blevet varetægtsfængslet for dokumentfalsk eller medvirken til det. Ifølge sigtelsen forsøgte de at komme ind i Danmark ved hjælp af falske arbejdskontrakter. De nægter sig skyldige. (Arkivfoto).
I et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg er syv ukrainere blevet varetægtsfængslet for dokumentfalsk eller medvirken til det. Ifølge sigtelsen forsøgte de at komme ind i Danmark ved hjælp af falske arbejdskontrakter. De nægter sig skyldige. (Arkivfoto).
Foto: Domstolsstyrelsen/Free

112

14 udlændinge afsløret med falske arbejdskontrakter

Bulgarere og ukrainere sigtes for dokumentfalsk, fordi de kom med falske papirer til den sønderjyske grænse.
13. juli 2020 kl. 11:50 Af Ritzau

Annonce

Flere ukrainere og bulgarere er i den seneste tid blevet stoppet ved den sønderjyske grænse, fordi de ville rejse ind i Danmark med falske arbejdskontrakter.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi mandag. Senest blev syv mænd fra Ukraine standset søndag, da de kom kørende i en minibus. I alt er der tale om 14 personer.

- Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra Udlændingekontrolafdeling Vest i en pressemeddelelse.

På grund af epidemien kan de pågældende kun få lovlig adgang til dansk jord, hvis de har en gyldig arbejdskontrakt eller kan fremlægge bevis på flere overnatninger.

Men betjentene på grænsen melder altså, at de rejsende har fremvist falske kontrakter. Derfor er samtlige blevet sigtet for dokumentfalsk.

I et retsmøde søndag forklarede fem bulgarere, at de ikke vidste, at kontrakterne var falske. En mellemmand havde lovet dem arbejde i Danmark, oplyser politiet om deres forklaringer.

Med sig havde bulgarerne falske kontrakter med et pizzeria. Om samme arbejdsgiver også optræder i de øvrige sager, ønsker vicepolitiinspektør Allan Dalager ikke at svare på. Det skyldes hensynet til efterforskningen, forklarer han.

I alt er syv bulgarske statsborgere i de seneste dage blevet varetægtsfængslet, og mandag blev også de syv ukrainere sendt bag tremmer.

Fem af dem er sigtet for dokumentfalsk, mens de to sidste er sigtet for medvirken. I et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg besluttede dommeren, at de alle skal sidde varetægtsfængslet i foreløbig fire uger.

De nægter sig alle skyldige, men kærede ikke afgørelsen til Vestre Landsret, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce