cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

112

15-årig skoleelev dømt for vold

Blev idømt betinget fængselsstraf for sammen med to 14-årige skolekammerater at overfalde en 14-årig dreng og slukke en cigaret i hans nakke.
11. september 2019 kl. 09:00 Af Peter Gade

Annonce

NAKSKOV En voldsepisode, hvor en flok elever overfaldt en 14-årig dreng ved Lidls parkeringsplads i Nakskov i et middagsfrikvarter i juni måned, har nu fået sin foreløbige afslutning ved en tilståelsessag ved Retten i Nykøbing.

En 15-årig dreng blev idømt en straf på 40 dages betinget fængsel.

Betingelserne i dommen er, at han holder sig fra voldskriminalitet i et år, og at han efterkommer en eventuel sanktion, som Ungdomskriminalitetsnævnet måtte pålægge ham.

Læs også "Skoleelev brændt i nakken med cigaret"

Episoden opstod, da den 15-årige sammen med to klassekammerater på 14 år fulgte efter den 14-årige forurettede og på en sti ved Byskolen slog ham flere gange i nakken. Han blev skubbet omkuld, hvorefter de to 14-årige hældte sodavand ud over den forurettede, og den 15-årige slukkede en cigaret i nakken på den 14-årige dreng.

Den 15-årige sigtede kunne erkende forløbet undtagen en passus, om at de allesammen sparkede på den liggende dreng.

Han kunne alene erkende vold efter den milde voldsparagraf, og den blev han så dømt efter, selv om han var sigtet for rå og brutal vold på grund af cigaretten. Han modtog dommen.

De to 14-årige kan ikke dømmes på grund af deres alder, men deres sag vil også blive bedømt af Ungdomskriminalitetsnævnet.

Nævnet med det lange navn blev oprettet ved lov i år for at bekæmpe ungdomskriminalitet.

Nævnet kan sætte ind overfor unge i alderen fra 10 til 17 år og fastsætte sanktioner, som de unge skal overholde for at komme på ret køl.

Det kan være anbringelse udenfor hjemmet til at få udpeget en kontaktperson eller blive tilknyttet en ungdomsklub.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce