cookie-og-privatlivspolitik
Politiet har i de første tre måneder af 2021 registreret seks skudepisoder, som har forbindelse til rocker- og bandemiljøet. Gennemsnitligt set er det markant færre end i fjor. (Arkivfoto).
Politiet har i de første tre måneder af 2021 registreret seks skudepisoder, som har forbindelse til rocker- og bandemiljøet. Gennemsnitligt set er det markant færre end i fjor. (Arkivfoto).
Foto: Scanpix Danmark Stf/Ritzau Scanpix

112

2021 er indledt med langt færre skudsager end sidste år

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der gennemsnitligt set sjældnere end i fjor er blevet affyret bandeskud.
16. april 2021 kl. 14:00 Af Ritzau

Foreløbig tegner 2021 til at byde på færre bandeskyderier end sidste år. Ifølge nye tal fra Rigspolitiet har der i årets første tre måneder været seks skudepisoder, som efter politiets vurdering er relateret til rockere eller bander.

Det svarer i gennemsnit til to om måneden. I 2020 lå det gennemsnitlige antal bandeskyderier på mere end fire om måneden. I løbet af årets 12 måneder registrerede politiet 49 episoder.

Politiet udgiver hvert kvartal en statusrapport om rocker- og bandesituationen i Danmark. Og det er i den seneste udgivelse, at de nye tal fremgår.

Tallene viser også, at 2021 indtil videre blot har budt på ét drab, som er banderelateret. I 2020 registrerede politiet 16 bandedrab.

Drabet skete i Hillerød 2. januar. Her sad 38-årige Cem Kaplan og fire andre mænd fra gadebanden NNV i en bil af mærket Audi, da der blev affyret en byge af skud mod bilen. Et af skuddene dræbte Cem Kaplan. En anden mand blev såret.

Annonce

Efterfølgende blev en 41-årig mand anholdt og fængslet i sagen. Manden har tilknytning til rockergruppen Bandidos, som ifølge Rigspolitiet ligger i en voldelig konflikt med NNV.

Drabssigtelsen mod den 41-årige er blot en af 1916 sigtelser, som politiet i løbet af årets tre første måneder har rejst mod folk, som er registreret som rocker- eller banderelaterede.

Ud over ham sad 384 rockere eller bandemedlemmer i fængsel ved udgangen af marts, fremgår det af Rigspolitiets rapport.

Tilknytning til rocker- og bandemiljøet har blandt andet betydning i retssager, hvor det udløser en forhøjet straf, hvis en forbrydelse begås som led i en igangværende konflikt mellem to grupper.

I den forbindelse bliver det fremlagt, hvorvidt en person er registreret af politiet som rocker eller bandemedlem. Men det er op til retten i den konkrete sag at vurdere, om den vurdering holder vand, og om den har betydning for sagen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE